تقویم عرضه اولیه (ICO,IDO,IEO)
- صفحه اصلی
- تقویم عرضه اولیه (ICO,IDO,IEO)
عرضه اولیه رمزارز چیست؟
عرضههای اولیه در بازارهای مالی یکی از راهکارهای مهم برای تامین مالی به شمار میروند. در بازار رمزارزها نیز شاهد عرضه اولیه هستیم. به این ترتیب صاحبان پروژه میتوانند برای پیشبرد اهداف خود، وجوه موردنیاز را تامین کنند و به تارگتهایی که مشخص کردهاند دست پیدا کنند. بررسی تقویم عرضه اولیه به ما کمک میکند که به اطلاعات عرضه اولیه دسترسی پیدا کنیم و بتوانیم در صورت تمایل، در پروژهی موردنظرمان شرکت کنیم. البته در تقویم رمزارزها موارد دیگری مانند تقویم معرفی ایردراپ ها (توکن رایگان) را نیز داریم که یکی از شیوههای کسب درآمد برای برخی از فعالان بازار رمزارز به شمار میروند.
منظور از عرضه اولیه ارز دیجیتال چیست؟
عرضه اولیه یا همان Initial Coin Offering که به اختصار با عنوان ICO شناخته میشود، به فرایندی گفته میشود که طی آن یک پروژه قبل از اینکه راهاندازی شود، بخشی از توکنهای خود را به سرمایهگذاران میفروشد تا از این طریق بتواند مبلغ لازم را برای پیشبرد و توسعهی پروژه تامین کند. نکتهی مهم این است که قیمت توکن در این مرحله بسیار کم است و اگر پروژهای که در آن سرمایهگذاری کردهاید، پروژهای آیندهدار باشد، قطعا سود بسیار خوبی نصیبتان خواهد شد.
یک اصل کلی در بازار وجود دارد و آن هم این است که هر کجا سود بالایی به چشم میخورد، ریسک بالایی نیز در کنارش خودنمایی میکند. پس سرمایهگذاری در عرضه اولیه نیز با ریسک بالایی همراه است. چرا که پروژه هنوز استارت نخورده است و شما به عنوان سرمایهگذار هنوز چیزی از پروژه ندیدهاید. شاید بتوان این فرایند را مثل هندوانهی دربسته دانست؛ البته با این تفاوت که با مطالعهی ویژگیهای پروژه، میتوانید از چند و چون آن مطلع شوید.
تاکنون پروژههای زیادی از این طریق تامین مالی خود را با موفقیت انجام دادهاند و سودهای قابل توجهی را نصیب سرمایهگذاران اولیهی خود کردهاند. نمونهی بسیار مشهور و موفق چنین پروژههایی اتریوم است که توانست از همین طریق مبلغ قابل توجهی را برای پیشبرد امور خود جمعآوری کند و اکنون شاهد آن هستیم که اتریوم پس از بیت کوین، دومین رمزارز برتر دنیا به لحاظ ارزش بازار است.
اما این فقط یک روی سکه است. در آن روی سکه پروژههای بسیاری را میتوانید ببینید که به همین روش کلاهبرداری کردهاند و پس از جمعآوری مبلغ موردنظرشان، دارایی سرمایهگذاران را برداشته و فرار کردهاند. این همان ریسکی است که صحبتش را کردیم. با این همه، خرید عرضه اولیه ارز دیجیتال طرفداران خاص خودش را دارد و برای عدهای از فعالان این بازار، منبع درآمد خوبی است.
اهمیت مراجعه به تقویم عرضه اولیه
دنیای رمزارزها پر از اطلاعات است. پروژههای فراوانی در این بستر ارائه میشوند که ممکن است از بسیاری از آنها اصلا باخبر نشویم و زمانی اسامی آنها را بشنویم که دیگر قیمتشان سر به فلک کشیده است. در حالی که اگر در مراحل ابتدایی با این پروژهها آشنا شده بودیم، میتوانستیم در همان قیمتهای پایین آغازی در آنها سرمایهگذاری کنیم و همزمان با پیشرفت پروژه، به سود برسیم.
این مسئله به وضوح اهمیت بررسی و رصد تقویم عرضه اولیه را به ما نشان میدهد که شامل اطلاعات مفیدی است که برای سرمایهگذاری در پروژه حتما باید به آنها توجه کنیم. مزیت عمدهی دیگر این تقویم آن است که به زبان فارسی تمام اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهد و لینکهای موردنیاز را به راحتی در دسترستان میگذارد. تنها با کلیک روی فایلها و اسناد، میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید و با مطالعهی موارد در دسترس، از میزان اعتبار پروژه مطلع شوید. در این تقویم میتوانید اطلاعات پروژههای مختلفی را بررسی کنید که شاید روزی یک یا چندتا از آنها، به پروژههای بزرگی مثل اتریوم تبدیل شوند.
تقویم عرضه اولیه ها شامل چه اطلاعاتی است؟
در این تقویم میتوانید نام پروژهها را ببینید و اطلاعات مهمی را در مورد هر کدام مطالعه کنید. از جمله مهمترین اطلاعاتی که در این بخش میتوانید ببینید، دستهبندی پروژه است که برای مثال میتواند خدمات بلاکچین یا پلتفرم یا غیره باشد.
از آن مهمتر، قیمت پایه عرضه اولیه کریپتو را خواهید دید که همانطور که گفتیم معمولا مبلغ کمی است. میزان کل توکنهای هر پروژه به علاوهی درصد عرضه شده نیز از جمله دیگر اطلاعاتی هستند که در این تقویم قید میشوند.
صاحبان پروژه مبلغ مشخصی را مدنظر دارند تا بتوانند اهداف خود را پیش ببرند. این مبلغ تحت عنوان تارگت جذب سرمایه مشخص میشود که برای هر کدام از پروژهها متفاوت است. مطابق معمول تاریخ شروع و پایان عرضه اولیه نیز اطلاعات مهم دیگری است که برای شرکت در این فرایند و خرید عرضه اولیه ارز دیجیتال باید به آن توجه کنید.
به جز این موارد، برخی اسناد همچون وایت پیپر پروژه را نیز خواهید دید که با مطالعهی آن از سازوکار پروژه و چشمانداز آن آشنا خواهید شد و میفهمید که آیا پروژهی مذکور با اهداف و نظرات شما همخوانی دارد یا نه. ممکن است پس از مطالعهی وایت پیپر به این نتیجه برسید که پروژه نمیتواند در عمل موفق شود و به همین خاطر دست از سرمایهگذاری در آن خواهید کشید. این مسئله اهمیت مطالعهی اسنادی چون وایت پیپر، توکنومیک و نقشه راه را نشان میدهد.
لینک دسترسی به وبسایت پروژه و شبکههای اجتماعی آن نیز در دسترستان قرار میگیرد. بهتر است پیش از سرمایهگذاری، نگاهی به این شبکهها بیندازید و ببینید که پروژه در میان مردم به چه میزان مقبولیت دارد. متاسفانه در این میان سودجویان مانند همیشه در کمین نشستهاند و به دنبال آن هستند که سرمایهی افراد را به سرقت ببرند. پروژههای زیادی تا کنون در این بستر معرفی شدهاند که به رغم تبلیغات فراوان و فعالیتهای مداوم در شبکههای اجتماعی، در نهایت چیزی به جز کلاهبرداری نبودند. پس این مسئله را باید بپذیرید که احتمال دارد پروژه اصلا اجرا نشود و به همین خاطر باید احتمال این اتفاق را نیز در نظر بگیرید. البته روشهایی وجود دارند که بر اساس آنها میتوانید پروژههای نامعتبر را تشخیص بدهید و به این ترتیب از میزان ریسک سرمایهگذاری بکاهید.
پس از اینکه تصمیمتان را در خصوص شرکت در پروژه گرفتید، میتوانید با کلیک روی لینک خرید توکن، به میزانی که در نظر دارید خریدتان را انجام بدهید.
چطور از کلاهبرداریهای ICO در امان بمانیم؟
مهمترین مسئلهای که در هر نوع سرمایهگذاری در بازار رمزارزها با آن سروکار داریم، DYOR است که به این معناست که هر فرد خود مسئولیت جستجو و تحقیق در مورد پروژهی موردنظرش را دارد. پس در درجهی اول، این وظیفهی خود شماست که با مطالعهی اسنادی که بالاتر هم به آنها اشاره کردیم، صحت و سقم پروژه را بسنجید و اگر حس کردید با یک تیم کلاهبردار یا پروژهی مشکوک مواجه هستید، از سرمایهگذاری در آن بپرهیزید.
اما مسئله اینجاست که حتی وایت پیپر نیز میتواند واقعی نباشد. به ویژه آنکه خیلی از افراد هرگز اصلا به سراغ مطالعهی وایت پیپر نمیروند و همینکه میبینند در وبسایت پروژه چیزی به اسم وایت پیپر وجود دارد، برایشان کافی است. اما بهترین کار آن است که وایت پیپر را مطالعه کنید و ببینید در دنیای واقعی چقدر امکان پیادهسازی اهدافی که در این سند ذکر شده است وجود دارد. حتما به شبکههای اجتماعی پروژه مراجعه کنید و بحث و گفتگوهای مرتبط با آن را دنبال کنید.
بررسی تیم پشت پروژه یکی از مراحلی است که در تحقیقات خود باید به آن توجه کنید. پروژههای کلاهبرداری معمولا افرادی را معرفی میکنند که یا وجود خارجی ندارند یا هیچ اطلاعاتی در شبکههای مجازی از آنها در دسترس نیست.
هرچه بیشتر تحقیق کنید و بیشتر مطمئن شوید، خیال خودتان آسودهتر خواهد بود. باز هم تاکید میکنیم همیشه باید چند درصد احتمال شکست یا کلاهبرداری بودن پروژه را بدهید و با این دیدگاه، مبالغ هنگفت را روی پروژههایی که چندان به آنها اعتماد ندارید سرمایهگذاری نکنید. مطالعهی تقویم عرضه اولیه و بررسی ویژگیهای آنها به شما کمک میکند که از میان پروژههای معتبر موجود، آنهایی را که به نظرتان بهتر هستند و در دنیای واقعی میتوانند کاربرد داشته باشند انتخاب کنید و سرمایهگذاری خود را انجام بدهید.
پروژههای معتبر معمولا سایتهایی حرفهای دارند و مشخص است که برای طراحی آنها زمان گذاشته شده است. اگر ردپایی از سرمایهگذاران معتبر در پروژه پیدا کردید، این مسئله میتواند یک سرنخ خوب باشد که تا حدودی اطمینانبخش خواهد بود.
عرضه اولیه ارز دیجیتال در بازار کریپتو، به منظور جمعآوری وجوه لازم برای اجرای پروژهها انجام میشود. این مبالغ در ازای فروش توکنهای پروژه به کاربران، جمعآوری میشوند. مزیت شرکت در عرضه اولیه این است که قیمت توکنها در این مرحله معمولا ناچیز است و اگر پروژه با موفقیت اجرا شود و به رشد خود ادامه بدهد، سرمایهگذار سود فراوانی را به دست خواهد آورد.
شرکت در عرضه اولیه، همچون سایر مواردی که در بازارهای مالی با آنها سروکار داریم، بدون ریسک نیست. این شما هستید که به عنوان سرمایهگذار، باید ریسک شرکت در این فرایند را بپذیرید و منتظر بمانید و ببینید که آیا پروژه اجرا میشود یا صرفا یک کلاهبرداری برای جمعآوری وجوه کاربران بوده است. در پایان این نکته را هم به خاطر بسپارید که پس از سرمایهگذاری حواستان به وقایع و اتفاقات پیرامون پروژه باشد و سرمایهگذاری خود را به امان خدا رها نکنید. به منظور آگاهی از زمان مناسب برای خرید عرضه اولیه ارز دیجیتال، تقویم عرضه اولیه میتواند بسیار کمککننده باشد.
- فیلترها
- ISKRA
- Infinity Angel
- Magic Square
- ITSBLOC
- Diamond Launch
- Moverse