اکانت کاربری

فیبوناچی اصلاحی در معاملات

معامله‌گران بسیاری در بازارهای مالی از فیبوناچی اصلاحی استفاده می‌کنند. موفقیت آن‌ها به این دلیل حاصل می‌شود که روندها هرگز همیشه خطی نیستند. حتی در یک روند صعودی هم اصلاحاتی وجود دارد و در یک روند نزولی می‌توان شاهد بازگشت بود.

از فیبوناچی اصلاحی برای تعیین نقاط حرکت اصلاحی قبلی استفاده می‌کنند. منظور سطوحی است که اصلاحات یا بازگشت‌ها ممکن است در آن‌ها متوقف شوند. در این مطلب اول نحوه ترسیم فیبوناچی اصلاحی را بیان خواهیم کرد و پس از آن موارد استفاده‌اش را توضیح خواهیم داد. هم‌چنین نحوه‌ی استفاده از آن‌ها را در جهت روند اصلی و مخالف آن بیان خواهیم کرد.

چطور فیبوناچی اصلاحی را ترسیم کنیم؟

فیبوناچی اصلاحی نقطه‌ی بالا و پایین یک حرکت روندی را با درجه‌بندی حرکتی از ۰ تا ۱۰۰٪ به یک‌دیگر متصل می‌کند. سطوح متداول اصلاحی این‌ها هستند:

  • ۲۳.۶۰٪
  • ۳۸.۲۰٪
  • ۵۰٪
  • ۶۱.۸۰٪

این سطوح به عدد طلایی که فیبوناچی ریاضیدان آن را کشف کرده بود مرتبط هستند.

در یک روند صعودی، فیبوناچی اصلاحی از ۰٪ به ۱۰۰٪ سقوط می‌کند. یعنی پایین‌ترین نقطه‌ای که روند صعودی از آنجا آغاز می‌شود و بالاترین نقطه‌ای که یک برگشت روند در آنجا باید متصل شود.

در یک روند نزولی، فیبوناچی اصلاحی از ۰٪ به سمت ۱۰۰٪ رشد می‌کند. این نقطه بالاترین نقطه‌ای است که روند نزولی از آن‌جا آغاز می‌شود و پایین‌ترین نقطه‌ای است که برگشت روند در آنجا رخ خواهد داد.

همیشه نقاط با بالاترین دامنه را باید به هم وصل کنید. روند در طی حرکت صعودی یا نزولی‌اش، مراحل اصلاحی را مشخص می‌کند و نقاط بالا و پایین در طی حرکت شکل می‌گیرد. هنگام ترسیم فیبوناچی اصلاحی لازم نیست این را در نظر بگیرید.

برای بررسی این مسئله که آیا نقاط بالا و پایین را درست انتخاب کرده‌اید یا نه، منتظر بمانید تا قیمت نخستین حرکت اصلاحی خود را تا ۲۳.۶۰٪ انجام دهد. زمانی که روند از آن نقطه عبور کرد، فیبوناچی اصلاحی تایید می‌شود. فیبوناچی اصلاحی در تمام پلتفرم‌های معاملاتی وجود دارد. پس لازم نیست سطوح را خودتان به صورت دستی محاسبه کنید. پلتفرم این کار را برای شما انجام می‌دهد.

چطور از فیبوناچی اصلاحی استفاده کنیم؟

فیبوناچی اصلاحی به عنوان حمایت و مقاومت عمل می‌کند. شما می‌توانید از آن برای موارد زیر استفاده کنید:

  • قرار دادن حدضرر: درست مثل خطوط حمایت و مقاومت، وقتی که یک سطح شکسته می‌شود، می‌توانید حدضررتان را با در نظر گرفتن یک حاشیه، بالا یا پایین از آن سطح قرار دهید. اسپرد را باید روی دارایی‌ای که در حال معامله‌ی آن هستید در نظر بگیرید.
  • تعیین اهداف قیمتی: با شکست سطح اصلاحی، هدف بعدی سطح بعدی فیبوناچی خواهد بود. پس در صورت عبور از سطح ۲۳.۶۰٪، هدف بعدی اصلاح تا ۳۸.۲۰٪ است. اگر معتقدید که اصلاح هم‌چنان ادامه دارد، می‌توانید حد ضررتان را به شکل تدریجی جابجا کنید. یا می‌توانید به محض اینکه قیمت به هدف رسید، سودتان را برداشت کنید.

فیبوناچی اصلاحی را نباید به تنهای در استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید. بلکه لازم است آن‌ها را با سایر اشکال تحلیل تکنیکال هم‌چون الگوهای نموداری، اندیکاتورهای تکنیکال و کندل استیک‌ها مورد استفاده قرار دهید.

فیبوناچی اصلاحی به عنوان ابزار ترسیم

استفاده از فیبوناچی اصلاحی با ارائه‌ی اهداف قیمتی به شما این اجازه را می‌دهد که از یک حرکت اصلاحی روی یک روند بهره‌مند شوید. این اهداف در مقایسه با زمانی که از فیبوناچی اصلاحی در راستای روند اولیه استفاده می‌کنید، بدون شک نزدیک‌تر خواهند بود. برای بهینه‌سازی نقاط ورود خود، می‌توانید به تایم‌فریم‌هایی کوچک‌تر از تایم فریم معاملاتی خود نگاه کنید.

در صورتی که روند اولیه قدرت‌مند بود (بالا/ پایین، رالی یا حرکتی روندی با دامنه‌ی قوی)، رایج‌ترین فیبوناچی اصلاحی روی سطح ۳۸.۲۰٪ و در برخی موارد روی ۵۰٪ خواهد بود. این حرکت اغلب شیبی کمتر از حرکت روند اولیه دارد. اصلاح معمولا تدریجی و به ندرت ناگهانی است. مگر اینکه یک رویداد اقتصادی رخ دهد. پس معمولا شما زمان زیادی را در اختیار دارد که از مزایای این حرکت بهره‌مند شوید.

اما اگر روند اولیه ضعیف بود (حرکت روند کوچک با دامنه‌ای کوچک)، قیمت اغلب به سطح اصلاحی ۵۰٪ یا ۶۱.۸۰٪ می‌رسد. در این مورد حرکات اصلاحی اغلب سرعت بیشتری دارند (فشار کمتری برای فروش یا خرید در مقایسه با روند اولیه وجود دارد).

زمانی که از فیبوناچی اصلاحی به عنوان ابزاری برای مقابله با اصلاحات استفاده می‌کنید، نباید از روند اولیه غافل شوید. بنابراین باید به عناصر تکنیکالی که از سرگیری احتمالی روند اولیه را نشان می‌دهند توجه کنید. مواردی مثل خروج از اشکال نموداری ادامه‌دهنده (هم‌چون پرچم‌های سه‌گوش) یا نمودارهای بازگشتی (مثل الماس، سقف و کف دوقلو) یا شکست یک شیب رو به بالا یا پایین یا اصلاحی در راستای روند اولیه.

اگر هر کدام از این نشانه‌ها را روی نمودار قیمت خود مشاهده کردید، دیگر نباید به امید حرکت بیشتر هم‌چنان در جهت اصلاحات معامله کنید. چرا که این علایم نشانه‌ی از سر گیری روند اولیه هستند. اگر در یافتن روند دارایی موردنظرتان کمی به مشکل خوردید، می‌توانید به تایم‌فریم‌های بالاتر مراجعه کنید تا روند کلی دارایی را مشاهده کنید.

فیبوناچی اصلاحی هم‌راستا با روند

فیبوناچی اصلاحی می‌تواند هم‌چنین برای تشخیص علایم از سر گیری روند اولیه مورد استفاده قرار گیرد. اغلب به معامله‌گران تازه‌کار این استراتژی توصیه می‌شود. چرا که ریسک کمتری دارد و قرار دادن حد ضرر در این حالت آسان‌تر خواهد بود. به علاوه اهداف قیمتی هم دورتر هستند که انتظار سود بهتری را برای سرمایه‌گذار فراهم می‌کنند. در ابتدا، هدف کلی برگشت به پایین‌ترین یا بالاترین قیمتی است که برای ترسیم فیبوناچی اصلاحی از آن استفاده شده است. سپس در صورت شکست این سطح قیمتی، سیگنال خرید یا فروش جدیدی صادر می‌شود.

سیگنال خرید/ فروش از نظر تئوری با شکست فیبوناچی اصلاحی هم‌راستا با روند اولیه صادر می‌شود. با این‌همه معمولا توصیه می‌شود که هم‌چنین منتظر شکل‌گیری یا شکست ابزارهای تکنیکالی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم (نمودارهای ادامه‌دهنده، بازگشتی و …) بمانید. این اتفاق سیگنال‌های خرید و فروش را تقویت می‌کند و از بسیاری از سیگنال‌های غلط و اشتباه جلوگیری می‌کند. به همین خاطر است که توصیه می‌شود در استراتژی معاملاتی خودتان تنها از فیبوناچی اصلاحی استفاده نکنید.

در بر گرفتن سایر ابزارهای تکنیکال هنگام گرفتن یک پوزیشن در واقع به اعتبار فیبوناچی اصلاحی بستگی دارد. اگر قیمت در طی حرکت اصلاحی‌اش، کاملا مطابق با این سطوح حرکت کند، شکست یکی از سطوح اصلاح هم‌راستا با روند می‌تواند برای ارائه‌ی یک سیگنال خرید/ فروش معتبر کافی باشد.

در سمت دیگر چنان‌چه قیمت میان سطوح اصلاحی در نوسان باشد و شکست‌های کاذب افزایش پیدا کرده باشد، لازم است که سیگنال خرید و فروش را با نوع دیگری از نمودار تایید کنید. در این مثال، شکست خط روند صعودی، یک سیگنال فروش ارائه می‌کند:

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب