اکانت کاربری

معرفی ابزارهای تحلیل و معامله‌گری

تحلیل و معامله در بازار ارز دیجیتال به ابزارها و امکانات مختلفی نیاز دارد. در حقیقت با وجود این ابزار است که می‌شود تحلیل‌هایی معتبر انجام داد و از شرایط بازار مطلع شد. فعالان بازار کریپتو هر کدام ممکن است به سراغ گزینه‌هایی بروند که بیشترین امکانات را برای‌شان فراهم می‌کند. اما این امکانات کدام‌اند؟ سایت‌ها، پلتفرم‌ها، اپلیکیشن‌ها و ابزارهای زیادی وجود دارند که در ادامه قصد داریم چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها را بررسی کنیم. برای اینکه بتوانیم انتخاب بهتری از میان گزینه‌های در دسترس داشته باشیم، لازم است که کمی در مورد ویژگی‌ها و امکانات هر کدام اطلاعات به دست بیاوریم. چه بسا ممکن است یکی از همین سایت‌ها دقیقا همان خدمتی را ارائه کند که ما به دنبالش هستیم ولی از آن بی‌خبریم.

فهرست ابزارهای تحلیل و معامله‌گری

انتخاب ابزارها و پلتفرم‌های مختلف، بستگی به نیاز کاربران دارد. برخی از این ابزارها روی دسکتاپ فعال می‌شوند؛ برخی دیگر نسخه‌ی موبایلی دارند و برخی دیگر به صورت آنلاین در دسترس هستند. در پایین فهرست چندتا از مهم‌ترین ابزارها و امکانات را می‌توانید مطالعه کنید:

  • تریدینگ ویو- TradingView
  • کوین مارکت کپ- CoinMarketCap یا CMC
  • کوین گیکو- CoinGecko
  • بی اس سی اسکن- BscScan
  • کوین مارکت کل- CoinMarketCal
  • لونار کراش- LunarCrush
  • سرتیک- Certik
  • کوین دسک- CoinDesk
  • کوین تلگراف- CoinTelegraph
  • بیت کوین تاک- BitcoinTalk
  • سنترال چارتز- CentralCharts
  • مساری- Messari
  • وال آلرت- WhaleAlert
  • گلس نود- GlassNode

هر کدام از این ابزار را به اختصار توضیح می‌دهیم. در معرفی این ابزار ترتیب خاصی وجود ندارد و تمام آن‌ها جزو پرکاربردترین‌ها و مهم‌ترین‌ها هستند.

تریدینگ ویو- TradingView

اگر معامله‌گر ارز دیجیتال هستید به احتمال بسیار فراوان یکی از ابزارهایی که همیشه دم دست‌تان است، تریدینگ ویوست. تریدینگ ویو یک پلتفرم معاملاتی است که می‌توانید ارزهای مختلف را در آن بررسی کنید. این سامانه‌ی جامع به شما کمک می‌کند به راحتی از انواع اندیکاتورها استفاده کنید. تحلیل بر اساس سطوح فیبوناچی، الگوهای نموداری، الگوهای کندل استیک، الگوهای هارمونیک، امواج الیوت و … از طریق این سامانه امکان‌پذیر است.

تریدینگ ویو به شما این امکان را می‌دهد که واچ‌لیستی از ارزهای موردنظرتان داشته باشید تا بتوانید تغییرات رمزارزها را مقایسه کنید. علاوه بر امکانات تحلیلی این سامانه، می‌توانید از اطلاعات انجمن آن هم استفاده کنید. مقاله‌های آموزشی، اخبار، بحث و گفتگو، معرفی اندیکاتورها و انواع استراتژی‌ها را می‌توانید در جامعه‌ی تریدینگ ویو دنبال کنید. در یک کلام تریدینگ ویو تقریبا تمام آن چیزی را که یک تحلیل‌گر به آن نیاز دارد در یک‌جا جمع‌آوری کرده است.

تریدینگ ویو را می‌توانید روی کامپیوترتان نصب کنید. به جز نسخه‌ی دسکتاپ، می‌توانید از نسخه‌ی موبایلی آن هم استفاده کنید. در غیر این صورت به راحتی و تنها به کمک یک اتصال اینترنت، می‌توانید این وب‌سایت را روی کامپیوتر و یا موبایل‌تان باز کنید. این پلتفرم را می‌توانید به صورت رایگان به خوبی استفاده کنید. برای دریافت امکانات بیشتر هم می‌توانید اقدام به فعال کردن اشتراک‌های پولی آن کنید.

کوین مارکت کپ- CoinMarketCap

کوین مارکت کپ که اهالی ارز دیجیتال آن را با نام CMC می‌شناسند، به نوعی به منزله‌ی نقشه‌ی بازار ارزهای دیجیتال است. تمام ارزهایی که در این سایت لیست می‌شوند با اطلاعات کامل قابل مشاهده و بررسی هستند. این سایت بسیار جامع و گسترده است. به طوری که ممکن است حتی بارها به آن مراجعه کرده باشید ولی بخش‌هایی از آن را اصلا ندیده باشید. قیمت لحظه‌ای، نمودار، ارزش بازار، حجم معاملات، قراردادهای هوشمند، کاربرد، آدرس وب‌سایت، وایت‌پیپر و مواردی از این دست را می‌توانید در مورد هر رمزارزی که در این سایت وجود دارد مطالعه و بررسی کنید.

در سایت کوین مارکت کپ می‌توانید فهرست‌های مختلفی را ببینید. مثلا فهرست ارزهایی که به تازگی در این وب‌سایت لیست شده‌اند؛ فهرست ارزهای ترند روز یا فهرست ارزهایی با بیشترین میزان سودآوری. هم‌چنین آمار صرافی‌های مختلف هم از جمله دیگر بخش‌هایی است که در این سایت پوشش داده می‌شود. هم‌چنین شما می‌توانید به صورت رایگان در این سایت یک حساب کاربری باز کنید و با انجام دادن فعالیت‌های روزانه، از سایت پاداش بگیرید.

یکی از مهم‌ترین مزایای این وب‌سایت این است که ارزها را بر حسب حوزه‌های مختلف دسته‌بندی کرده است. مثلا شما می‌توانید ارزهای حوزه‌ی متاورس، DeFi یا NFT را به تفکیک مشاهده کنید. در این سایت هم‌چنین می‌توانید رتبه‌بندی ارزهای برتر بازار را هم به همراه جزئیات فراوان مشاهده کنید. این سایت بخش آموزشی هم دارد که مقاله‌ها و اطلاعات فراوانی در آن پیدا می‌شود. ویدئوها و پادکست‌های آموزشی کوین مارکت کپ می‌تواند مرجع معتبری برای فعالان این بازار باشد.

این سایت متعلق به صرافی معتبر بایننس است. درست مثل تریدینگ ویو این ابزار هم نسخه‌ی موبایلی دارد که می‌توانید از گوگل پلی یا اپ استور آن را دانلود کنید. لینک دانلود اپلیکیشن در پایین سایت موجود است.

کوین گیکو- CoinGecko

این وب‌سایت هم مثل کوین مارکت کپ است. یعنی می‌توانید قیمت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال را به همراه نمودار و تاریخچه‌ی آن‌ها مشاهده کنید. برخی از مهم‌ترین امکانات کوین گیکو عبارت‌اند از:

  • مشاهده‌ی دامیننس بیت کوین و اتر
  • ساخت واچ لیست
  • فهرست توکن‌هایی که اخیرا لیست شده‌اند
  • اطلاعاتی در مورد صرافی‌های مختلف
  • بررسی هزینه‌ی گس (Gas Fee)
  • تنظیم هشدارهای قیمتی

تمرکز این سایت مطابق توضیحات خودش، بر تحلیل بنیادی است. در این وب‌سایت علاوه بر ردیابی قیمت، فاکتورهای مهم آنچین مانند حجم و ارزش بازار، رشد و توسعه‌ی جامعه، توسعه‌ی کد منبع باز، رویدادهای مهم و … را نیز ارائه می‌کند. پس کوین گیکو هم مثل کوین مارکت کپ فقط به عدد و رقم کار ندارد. بلکه با ارائه‌ی اخبار روز و اطلاعات کاربردی، به شما اجازه‌ی تحلیل و بررسی بازار را به لحاظ فاندامنتال و آنچین می‌دهد. در این وب‌سایت هم می‌توانید از ویدئوها و سایر محصولات آموزشی به منظور کسب دانش بیشتر استفاده کنید.

عضویت در این وب‌سایت رایگان است. اما اگر دوست دارید از امکانات بیشتری بهره‌مند شوید، می‌توانید با پرداخت هزینه حساب‌تان را ارتقا بدهید. هم‌چنین اگر می‌خواهید نسخه‌ی اندروید یا آی او اس این وب‌سایت را روی موبایل‌تان نصب کنید، این امکان فراهم است.

بی اس سی اسکن- BscScan

این پلتفرم مرورگر بلاک چین زنجیره هوشمند بایننس است. البته نسخه‌ی اتریوم آن هم موجود است که با نام EtherScan‌ فعالیت می‌کند. هر دو پلتفرم هم توسط یک تیم مشترک توسعه پیدا کرده‌اند. تراکنش‌هایی که روی زنجیره هوشمند بایننس انجام می‌شود، همگی در این سایت قابل ردیابی هستند. پس مهم‌ترین کار این پلتفرم، ردیابی تراکنش‌هاست که نقش یک پلتفرم تحلیلی را ایفا می‌کند.

شما می‌توانید با در اختیار داشتن نام توکن، آدرس عمومی یا بلاک، تراکنش‌های موردنظرتان را بررسی کنید. سپس اطلاعاتی نظیر قیمت، عرضه‌ی کل، تعداد هولدرها، نقل و انتقال‌ها، آدرس قرارداد و مواردی از این دست را به دست می‌آورید. هم‌چنین وقتی داخل کیف پولی مثل تراست ولت نقل و انتقالی روی شبکه‌ی BSC انجام می‌دهید، می‌توانید تراکنش‌تان را از طریق این سایت و به کمک لینک موجود در تراست ولت ردیابی کنید.

در این سایت نمودارها و آمارهایی مربوط به تعداد تراکنش‌های روزانه، تعداد توکن‌های BEP-20 که معامله می‌شوند، اندازه‌ی متوسط بلاک‌ها، میانگین زمان تایید شدن بلاک‌ها و … نیز قابل دسترسی است. در نسخه‌ی اتر هم می‌توانید همین اطلاعات را در مورد تراکنش‌های اتریوم ببینید. سایر محصولات این وب‌سایت هم عبارت‌اند از: polygonscan، diemscan و blockscan. می‌توانید این وب‌سایت را در شبکه‌های اجتماعی هم دنبال کنید.

کوین مارکت کل- CoinMarketCal

اشتباه نکنید! این کوین مارکت کل است نه کوین مارکت کپ. اشتباهی که ممکن است خیلی‌ها در نگاه اول مرتکب شوند. این سایت تقویبم ارزهای دیجیتال است. در این سایت می‌توانید از رویدادهای ترند، مهم، خبرساز و هم‌چنین رویدادهای گذشته و پیش رو مطلع شوید. عرضه‌های اولیه، آپدیت‌ها، لانچ‌ها، فورک‌ها، توکنومیک‌ها، آپدیت‌های وایت پیپر و نقشه راه همگی از جمله مواردی هستند که می‌توانید بر اساس آن جستجوی خود را در این سایت انجام بدهید.

در صفحه‌ی اصلی این سایت، اخبار و رویدادها در قالب باکس‌های مختلف منتشر می‌شوند. این اخبار از سایت‌های مختلف و البته معتبری جمع‌آوری می‌شوند که برای اطمینان از منبع، می‌توانید روی لینک‌های موجود در هر باکس کلیک کنید. کاربران قادرند نظر خود را در مورد واقعی یا دروغ بودن خبر اعلام کنند.

در این وب‌سایت هم می‌توانید اطلاعات جانبی نظیر رنکینگ کوین‌های مختلف را ببینید که شامل آیتم‌هایی مانند قیمت، حجم معاملات، ارزش بازار و … هستند. هرچند کسی که دنبال این اطلاعات باشد معمولا به سایت‌هایی مثل کوین مارکت کپ یا کوین گیکو مراجعه می‌کند. اپلیکیشن‌های اندروید و آی او اس این وب‌سایت هم قابل دانلود و نصب هستند.

لونار کراش- LunarCrush

در توضیح این سایت باید گفت که لونار کراش یکی از منابع جالبی است که به فعالیت کاربران در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد. اخباری که در شبکه‌هایی مثل توییتر یا ردیت منتشر می‌شود یا مثلا اقدامات اینفلوئنسرهای رسانه در شبکه‌های اجتماعی از جمله اخباری هستند که در این سایت منتشر می‌شوند. ایده‌ی طراحی این وب سایت متمایز از سایر رسانه‌های اطلاع‌رسانی است و در واقع کاری کرده است که دنبال‌کنندگان بازار رمزارزها می‌توانند تمام منابع مهم را از طریق این وب‌سایت دنبال و مطالعه کنند.

با این تفاسیر می‌شود فهمید که این وب‌سایت احساسات کاربران را منعکس می‌کند و از این طریق به ما می‌گوید که در جامعه‌ی رمزارز چه خبر است. به هر حال تحلیل سنتیمنتال یکی از مسائلی است که به ویژه با گسترش شبکه‌های اجتماعی جایگاه پررنگ‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده است. لونار کراش هم از اهمیت این قضیه مطلع است و تمام داده‌های موردنیاز را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

یکی از جالب‌ترین ابزارهای این سایت، مربوط به منوی Influencers است که در آن می‌توانید انواع منابع و افراد تاثیرگذار در بازار را انتخاب کنید و ببینید که چه اخباری توسط آن منابع منتشر شده است. مثلا اگر کوین مارکت کپ را به عنوان یکی از منابع موجود در این بخش انتخاب کنید، اخبار و وقایع مندرج این وب‌سایت به شما نمایش داده می‌شود.

سرتیک- Certik

کسانی که کمی بیشتر با بازار ارزهای دیجیتال آشنایی دارند، بدون شک نام سرتیک را زیاد شنیده‌اند. اسم سرتیک با امنیت پروژه‌ها و کوین‌ها گره خورده است. وقتی سرتیک پروژه یا رمزارزی را تایید می‌کند، خیال کاربران راحت می‌شود که آن ارز یا پروژه به لحاظ امنیت معتبر است. سرتیک یک سازمان تحقیقاتی است که به دنبال آن است که به کمک استانداردهای امنیتی‌، اعتماد مردم را نسبت به بلاکچین بالا ببرد. از جمله کارهایی که سرتیک می‌کند، حسابرسی قراردادهای هوشمند است. در سایت کوین مارکت کپ هم می‌توانید نشان سرتیک را کنار اسم ارزها و پروژه‌های مختلف ببینید.

سرتیک امنیت سایبری را در فضای ارز دیجیتال تامین می‌کند. این پروژه برنامه‌های غیرمتمرکز و کیف پول‌ها را بررسی می‌کند تا مشخص کند که آیا بر اساس ممیزی‌های امنیتی می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد یا نه. در اعتبار سرتیک همین بس که با صرافی‌های بزرگی مثل بایننس و هوبی همکاری دارد. شرکت‌های بلاک چین می‌توانند به کمک سرتیک از ضعف‌ها و نواقص خود مطلع شوند و اقدام به رفع آن‌ها کنند. جالب اینکه این پروژه توکن بومی هم دارد که با نام CTK قابل معامله است. در این وب‌سایت هم می‌توانید اطلاعات و مقاله‌های آموزشی مختلفی را ببینید که به عنوان منبع قابل استفاده هستند.

کوین دسک- CoinDesk

CoinDesk یک سایت خبری است که در طی روز اخبار و وقایع زیادی را منتشر می‌کند. البته شما می‌توانید قیمت رمزارزها را هم در این سایت ببینید اما به طور کلی کوین دسک را به عنوان یک سایت خبری می‌شناسند. از جمله مزایای این سایت این است که سرعت انتشار اخبار و وقایع جدید در آن زیاد است. یعنی می‌توانید اخبار هر رویدادی را که اتفاق می‌افتد به سرعت در این سایت مطالعه کنید.

مثل سایر سایت‌هایی که در زمینه‌ی ارز دیجیتال فعالیت دارند، در این سایت هم می‌توانید مقالات آموزشی را مطالعه کنید. پس اگر دنبال به‌روز بودن هستید و می‌خواهید از بازاری که با سرعت نور در حال تغییر و تحول است جا نمانید، کوین دسک یکی از بهترین منابعی است که پیش‌ روی شماست و به شما اجازه می‌دهد کاملا در بطن بازار قرار بگیرید.

 کوین تلگراف- CoinTelegraph

یک سایت خبری دیگر مشابه کوین دسک که البته ظاهر آن متفاوت‌تر است. ویژگی این سایت تصاویر و آیتم‌های گرافیکی است که شاید برای جذب کاربر مفید فایده باشد و البته الان به امضای آن تبدیل شده است. اطلاعات این سایت به صورت دسته‌بندی شده در منوها مشخص شده‌اند. از جمله منوهای جالب این سایت می‌شود به فهرستی اشاره کرد که مربوط به افراد برتر در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال هستند. در این فهرست ۱۰۰ فرد برتر تاثیرگذار در بازار در هر سال معرفی شده‌اند که می‌توانید مختصری در مورد هرکدام مطالعه کنید. یا با مراجعه به منوی Cryptopedia می‌توانید اطلاعات مختلفی را در مورد اصطلاحات ارز دیجیتال یا توکن‌ها و کوین‌های مختلف به دست آورید.

بیشتر تحلیل‌گران و حرفه‌ای‌های بازار رمزارز معمولا این وب‌سایت را به عنوان یکی از منابع معتبر در زمینه‌ی اخبار و اطلاعات می‌دانند و مدام آن را بررسی می‌کنند. چرا که می‌توانند با استفاده از اطلاعات مندرج در این سایت از آن به عنوان تکمیل‌کننده‌ی تحلیل خود در سایت‌های دیگری مثل تریدینگ ویو استفاده کنند. تحلیل‌های این سایت همگی نوشته‌ی نویسنده‌های حرفه‌ای و تیم مدیریت قوی هستند که اشراف کاملی بر بازار رمزارز دارند. کوین تلگراف را می‌توانید هم به صورت آنلاین روی مرورگر خود مطالعه کنید و هم نسخه‌ی اندروید یا آی او اس آن را دانلود کنید.

بیت کوین تاک- BitcoinTalk

بیت کوین تاک یکی از قدیمی‌ترین فروم‌هایی است که کاربران در آن به بحث و گفتگو می‌پردازند. در این سایت هر مبحثی را در مورد بیت کوین و سایر آلتکوین‌ها می‌توانید دنبال کنید. قدمت این سال تقریبا با سن بیت کوین برابری می‌کند. آخرین اخبار ارز دیجیتال، بحث و تبادل نظر، بررسی قوانین و مطبوعات از جمله تاپیک‌های این سایت هستند. برخلاف سایت کوین تلگراف که با طراحی‌های جذابش معروف شده است، در بیت کوین تاک خبری از آیتم‌های گرافیکی نیست. البته بیت کوین تاک یک فروم است و انتظاری جز این از آن نمی‌رود. دیتای این سایت از جانب کاربران تامین می‌شود و آن‌ها مدام با مطرح کردن موضوعات و مسائل مختلف کاربران دیگر را به بحث و گفتگو دعوت می‌کنند.

سنترال چارتز- CentralCharts

در میان ابزارهایی که تاکنون معرفی شد شاید سنترال چارت متفاوت از بقیه باشد. این وب سایت بر پایه‌ی یک هوش مصنوعی قوی فعالیت می‌کند. این هوش مصنوعی تحلیل‌های مختلفی را از ارزهای بازار ارائه می‌کند. شما می‌توانید در تایم‌فریم‌های مختلف انواع تحلیل‌های این سایت را ببینید و از وضعیت بازار مطلع شوید. یعنی به جای آنکه بخواهید خودتان تحلیل کنید، از تحلیل‌هایی که هوش مصنوعی آن‌ها را انجام داده است استفاده می‌کنید.

پس از انتخاب رمزارز موردنظرتان، می‌توانید روند، قدرت روند، مومنتوم، تارگت‌های قیمتی، حد سود و حد ضرر را در تایم‌فریم‌های مختلف مشاهده کنید. سپس می‌توانید وضعیت رمزارز را بر اساس اندیکاتورهای مختلفی که سایت فهرست آن‌ها را به شما نشان می‌دهد بررسی کنید. با گذشت زمان هم وضعیت تحلیل مشخص می‌شود و شما می‌فهمید که میزان اعتبار تحلیل چقدر بوده است.

این وب سایت اندیکاتورها و الگوهای معتبر تحلیل تکنیکال را سفارشی‌سازی کرده است و به کمک هوش مصنوعی اقدام به پردازش داده‌ها می‌کند. به این ترتیب می‌تواند سیگنال‌های معاملاتی را در اختیار کاربران قرار بدهد. اگر وقت بگذارید و این وب سایت را بررسی کنید، با مرور چند نمودار و استفاده از اندیکاتورهای مختلف، می‌توانید به بینش خوبی نسبت به ارز موردنظرتان دست پیدا کنید.

سنترال چارت بخش دیگری هم دارد که می‌توانید نمودار ارز موردنظرتان را در آن‌جا مشاهده کنید و ابزارهای موردنظرتان را روی آن بیازمایید. یعنی همان پلتفرم معاملاتی که به شما اجازه می‌دهد تحلیل خودتان را انجام بدهید. اخبار و مطالب آموزشی هم مثل سایر سایت‌ها، در سنترال چارت هم قابل دسترسی است و شما می‌توانید از مقاله‌های این سایت هم استفاده کنید. استفاده از این سایت نیازمند پرداخت هزینه است. هرچند می‌توانید برخی از امکانات را به صورت رایگان نیز مورد استفاده قرار دهید.

مساری- Messari

مساری یک وب‌سایت جامع ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۸ تاسیس شد. در صفحه‌ی اصلی این سایت می‌توانید نمودار بیت کوین را به صورت زنده ببینید و در کنار آن اطلاعاتی را در خصوص وضعیت سایر دارایی‌ها مشاهده کنید. کتابخانه‌ی جامع اطلاعاتی این وب سایت مثل سایر ابزارهایی که آن‌ها را معرفی کردیم می‌تواند به افزایش آگاهی شما کمک کند.

هم‌چنین می‌توانید اطلاعات ارزهای مختلف را بر حسب بازده سرمایه‌گذاری، حجم معاملات، عملکرد، ارزش بازار و … مشاهده کنید. این سایت هم برای تحلیل‌گران بنیادی و هم تحلیل‌گران تکنیکال مرجع خوبی به شمار می‌رود. انواع گزارش‌هایی که در این وب‌سایت وجود دارد، نوشته‌ی تیم تحقیقاتی حرفه‌ای این وب سایت است که در دسته‌بندی‌های مختلفی ارائه شده است. انتظار می‌رود این سایت در سال‌های پیش رو کاربران بیشتری را به خود جذب کند و به همین ترتیب روز به روز به امکانات و ابزارهای خود اضافه کند.

هم‌چون تریدینگ ویو می‌توانید از این وب‌سایت هم به صورت رایگان استفاده کنید. اما استفاده از نسخه‌های پولی امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. در این سایت می‌توانید واچ‌لیست‌های خودتان را ایجاد کنید و از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال برای تحلیل رمزارزهای موردنظرتان استفاده کنید.

وال آلرت- WhaleAlert

از اسم این وب‌سایت می‌شود فهمید که کارش چیست. این سایت در دسته‌ی سایت‌های ردیاب یا Tracker قرار می‌گیرد که اطلاعات آن در کسری از ثانیه به روز می‌شود. ردیابی تراکنش‌های نهنگ‌های بازار می‌تواند راه‌کار خوبی برای پیش‌بینی حرکات بعدی بازار باشد. چرا که نهنگ‌ها به دلیل داشتن دارایی‌های فراوان این قدرت را دارند که با نقل و انتقالات خود در یک ارز، اتفاقات خاصی را رقم بزنند. به بیان دیگر، تحلیل حرکات نهنگ‌ها یکی از انواع استراتژی‌هایی است که فعالان ارز دیجیتال آن را پیاده می‌کنند.

تراکنش‌هایی که روزانه در شبکه‌ی بلاک چین انجام می‌شوند از شمار خارج است و روز به روز بیشتر هم می‌شود. سایت وال آلرت به ما کمک می‌کند در میان انبوهی از داده‌ها، آن‌هایی را بررسی کنیم که ارزش بیشتری دارند. اگر نهنگ‌ها رمزارزشان را از کیف پول به صرافی (یا برعکس) منتقل کنند، در این سایت می‌توانیم از این تراکنش مطلع شویم. مثلا اگر نهنگ‌ها دارایی‌های خود را از صرافی به کیف پول‌شان منتقل کنند، احتمالا نشان‌گر این است که قصد دارند دارایی‌شان را هولد کنند. همین امر می‌تواند قیمت آن رمزارز را بالا ببرد. به همین خاطر است که باید رفتار نهنگ‌ها را زیر نظر داشته باشیم.

در میان تمام سایت‌هایی که معرفی کردیم، وال آلرت ساده‌ترین رابط کاربری را دارد و مثل سایر سایت‌ها اطلاعات جامعی را در بر نمی‌گیرد. این سایت با سیاستی کاملا مشخص کار می‌کند که کاربران آن هم دقیقا با اطلاع از همین خط مشی از اطلاعات این وب‌سایت استفاده می‌کنند.

گلس نود- GlassNode

بی‌انصافی است که از ابزارهای بازار رمزارز حرف بزنیم و نامی از گلس نود به میان نیاوریم. گلس نود دریایی از اطلاعات ریز و درشت را در اختیارمان قرار می‌دهد. می‌توان ساعت‌ها در این وب‌سایت جستجو کرد و از منوهای مختلف آن استفاده کرد. جالب اینکه هر منوی این سایت خودش مثل یک سایت جداگانه است و شامل زیرمجموعه‌های دیگری است که هر کدام‌شان اطلاعات فراوانی را در دل خود دارند. مهم‌ترین بخش‌های این وب سایت شامل استودیو، اینسایت و آکادمی هستند که بخش‌های متنوعی را اعم از آموزشی، تحلیلی و اطلاعاتی پوشش می‌دهند.

اگر به دنبال داده‌های آنچین هستید، گلس نود بی‌شک یکی از بهترین انتخاب‌های شما خواهد بود. داده‌های صرافی‌ها شامل حجم معاملات و جریان ورودی و خروجی، تعدد آدرس‌های فعال روی شبکه‌های مختلف، تعدد تراکنش‌ها، آدرس‌های جدید و اطلاعاتی از این دست همگی در این وب‌سایت منتشر می‌شوند. گلس نود را می‌توانید به صورت رایگان استفاده کنید ولی نسخه‌ی پولی آن امکانات بیشتری دارد که در صورت نیاز می‌توانید آن را خریداری کنید.

سایر ابزارها

قطعا نمی‌شود تمام ابزارهای کاربردی ارز دیجیتال را یک‌جا فهرست کرد. در این بستر گسترده ممکن است برخی از ابزارها وجود داشته باشند که به رغم ناشناخته بودن‌شان، قابلیت‌ها و کاربردهای فراوانی داشته باشند و از دید خیلی از افراد پنهان بمانند. به همین خاطر آن‌چه خواندید تنها بخشی از ابزارهایی بود که می‌تواند در مسیر تحلیل و معامله به کارتان بیاید. چند مورد از سایر ابزارهایی که ممکن است شما هم با آن‌ها آشنا باشید را در ادامه فقط به صورت فهرست‌وار با هم مرور می‌کنیم:

  • تب تریدر- TabTrader
  • اسکیو- Skew
  • کوین چکاپ- CoinCheckup
  • کوین دنس- CoinDance
  • استاک چارتز- StockCharts
  • بیت اینو چارتز- BitInfoCharts
  • Webull
  • سانتیمنت- Santiment
  • لایو کوین واچ- Live Coin Watch
  • کریپتوپنیک- CryptoPanic
  • کوین ریت کپ- CoinRateCap
  • کریپتومیسو- CryptoMiso
  • کوین لیب- Coinlib
  • کریپتو کمپر- CryptoCompare
  • کوین کدکس- CoinCodex
  • آنچین اف ایکس- OnChainFX
  • کوادنسی- Quadency

این فهرست می‌تواند بسیار طولانی باشد. اما ابزاری که تا اینجا معرفی کردیم، می‌توانند کافی باشند. دقت کنید که قرار نیست با تمام این ابزار کار کنید و با همه‌شان آشنایی داشته باشید. این‌ها تنها می‌توانند چراغ راهی باشند برای تحلیل‌ها و معاملات‌ شما. در نهایت این خود شما هستید که می‌توانید با توجه به نیازها و سرمایه‌تان و هم‌چنین شخصیتی که از خودتان سراغ دارید، اقدام به معامله یا سرمایه‌گذاری کنید.

کلام پایانی

قرار نیست با بررسی چند سایت فکر کنیم که همه چیز را می‌دانیم و حالا می‌شود به راحتی معامله کرد. معامله‌گری فارغ از ابزارها، نیازمند مسائل دیگری است که تجربه در راس آن‌ها قرار دارد. خیلی از اطلاعات و سیگنال‌هایی که به کمک این سایت‌ها و ابزارها منتشر می‌شوند، ممکن است صحیح نباشند. هیچ قطعیتی در بازار وجود ندارد. مثلا وقتی یک تحلیل‌گر معتبر، قیمت آینده‌ی بیت کوین را طی چند ماه آینده پیش‌بینی می‌کند، هیچ قطعیتی وجود ندارد که حرفش کاملا صحیح باشد. اتفاقی که بارها شاهد آن بوده‌ایم. پس مهم است که به این ابزار به چشم دستیار و کمک‌کننده نگاه کنید؛ نه سیگنال‌دهنده‌های معاملاتی.

به جز این مسئله، این را هم به خاطر داشته باشید که هیچ‌وقت از تعداد زیادی از این ابزار استفاده نکنید. چرا که نه تنها کمک‌تان نمی‌کند، بلکه سردرگم هم خواهید شد. بهترین شیوه آن است که این ابزار را بررسی کنید و چندتا از آن‌ها را گلچین کنید و با آن‌ها کار کنید. سعی کنید در گرداب افراط و تفریط غرق نشوید و از این ابزار در راستای بهتر شدن معاملات‌ و تحلیل‌تان استفاده کنید.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب