اصول اولیه تحلیل تکنیکال
- صفحه اصلی
- اصول اولیه تحلیل تکنیکال
اصول اولیه تحلیل تکنیکال چیست؟
زمانی که میخواستیم تازه وارد مدرسه شویم، ابتدا الفبا را آموختیم تا بتوانیم قدم در مسیر یادگیری بگذاریم. هر کاری الفبای مخصوص به خود را دارد که بدون یادگیری آن هرگز نمیتوانیم به سراغ مسائل پیشرفتهتر برویم. زمانی که به سراغ آموزش تحلیل تکنیکال میرویم هم شرایط دقیقا به همین حالت است. باید پیش از هرچیز ابتدا به سراغ اصول اولیه تحلیل تکنیکال برویم. در آن صورت است که میتوانیم سایر موارد نظیر الگوهای چارت یا کندل استیک ها را بیاموزیم و به سراغ آموزش اندیکاتورها برویم. پس از طی کردن این موارد هم در نهایت میتوانیم به کمک استراتژی های معاملاتی کاربردی، دست به معامله بزنیم و در این مسیر پرپیچوخم پیشرفت کنیم.
تحلیل تکنیکال چیست؟
پیش از آنکه به اصل موضوع بپردازیم، بد نیست نگاهی کوتاه به مفهوم تحلیل تکنیکال داشته باشیم و به این سوال پاسخ بدهیم که اصلا تحلیل تکنیکال چیست؟ تحلیل تکنیکال یا Technical Analysis که به شکل مخفف آن را با TA نشان میدهند، یکی از روهای تحلیل بازار است که بر اساس قیمت، حجم و تاریخچهی معاملات کار میکند. در سمت دیگر تحلیل بنیادی را داریم که به ارزش ذاتی دارایی میپردازد. تحلیلگران بنیادی به اخبار و وقایع و صورتهای مالی و مواردی از این دست بیشتر تکیه میکنند. اما تحلیلگران تکنیکال معمولا برخلاف تحلیلگران بنیادی بیشتر به نمودار قیمت نگاه میکنند و دیدگاهی کوتاهتر دارند. آنها سعی میکنند که با تفسیر تحرکات قیمتی، به اطلاعات مهمی دست پیدا کنند. هرچند این امر قطعیت محض ندارد و در مواردی تحلیلگران تکنیکال نیز رویکردی بلندمدت دارند.
تحلیل تکنیکالی که امروزه با آن سر و کار داریم، با گذشت زمان تکامل پیدا کرد و به اینجا رسید. یعنی هر مرتبه تغییر کرد و اصلاح شد تا عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارد. دیدگاه و عقیدهی کلی تحلیلگران تکنیکال آن است که قیمت آیینهی تمامنمای وقایع است. یعنی افزایش یا کاهش قیمت به دلیل وقایع بنیادی یا سیاسی است؛ پس دیگر نیازی نیست که به صورت جداگانه این موارد را بررسی کنیم. چرا که قیمت خود آنها را پوشش میدهد و هر اتفاقی که رخ بدهد، روی قیمت اثر میگذارد. به این ترتیب روند در تحلیل تکنیکال بررسی میشود و تحلیلگران میتوانند آینده را پیشبینی کنند.
عقیدهی دیگری که تکنیکالیستها بر آن پایبند هستند این است که تغییرات قیمت، با توجه به تاریخ تکرار میشوند. روندها و چرخهها در طول تاریخ، خودشان را تکرار میکنند و از این رو میتوان این حرکات را بررسی و رفتار قیمت را در آینده بر اساس گذشته پیشبینی کرد.
نمودارها، اندیکاتورها و ابزارهای مهمی برای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال پدید آمدهاند که هر کدامشان به تشخیص بهتر رفتار دارایی کمک میکنند. نظریه امواج الیوت و یا فیبوناچی از جمله مهمترین مسائلی هستند که در تحلیل تکنیکال به یاری معاملهگران آمدهاند. این شیوهها بسیار خوش درخشیدهاند و بسیاری از افراد اکنون به کمک آنها معامله میکنند.
اما اگر بخواهیم به شکلی کاملا خلاصه و مفید توضیح بدهیم که تحلیل تکنیکال چیست، باید بگوییم علمی است که دادهها و اطلاعات بازار را به عنوان ورودی دریافت میکند و آنها را در قالب نمودارها و الگوها و روندها نشان میدهد. به این ترتیب فهم آنچه که در بازار در حال وقوع است، راحتتر و عینیتر خواهد شد. به منظور آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال در ارزهای دیجیتال، لازم است که اصول اولیه آن را بیاموزیم.
منظور از اصول اولیه تحلیل تکنیکال چیست؟
اصول اولیه تحلیل تکنیکال همان مسائل پایهای هستند که در آموزشهای متعدد با آنها مواجه خواهید شد. این اصول نه فقط در بازار رمزارزها، بلکه به طور کلی در تمامی بازارهای مالی نظیر فارکس و یا بورس هم کاربرد دارند. اندیکاتورها، نمودارهای کندل استیک و الگوهای نموداری همیشه همانهایی هستند که بودهاند. یعنی عملا تغییری نمیکنند و تنها ممکن است انواع جدیدی از آنها مشتق شوند. این موارد بر اساس اصولی اولیه شکل گرفتهاند که یادگیری این اصول برای ورود به دنیای تحلیل تکنیکال لازم است.
مهمترین مفاهیم و اصول اولیه تحلیل تکنیکال شامل این موارد هستند:
- استراتژی معاملاتی
- نسبت ریسک به ریوارد یا R/R
- حد سود
- حد ضرر
- نسبت برد به باخت
- مدیریت ریسک
- وین ریت یا درصد موفقیت
- شکست
- واگرایی
- سیگنال
- پولبک
- تایم فریم
- انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال
- حمایت و مقاومت
- حجم معاملاتی
- نقدشوندگی
- کانال
- روند
- رنج
- …
البته اینها تنها بخشی از مهمترین مسائلی هستند که در قالب اصول اولیه تحلیل تکنیکال باید پیش از هرچیز آنها را آموخت. این موارد خود شامل زیرمجموعههای دیگری هم میشوند. به عنوان مثال مبحث مدیریت ریسک، به مواردی نظیر تنوعبخشی سبد دارایی و یا ضریب همبستگی نیز اشاره دارد. در کل اگر به دنبال آن هستید که به یک تحلیلگر واقعی تبدیل شوید و تنها طوطیوار اطلاعات را حفظ نکنید و بتوانید به درستی از آنها بهرهمند شوید، لازم است که اصول اولیه تحلیل تکنیکال را بیاموزید و سپس به سراغ موارد پیشرفتهتر بروید.
لزوم یادگیری اصول اولیه تحلیل تکنیکال
اگر بخواهید بدون آشنایی با اصول اولیه تحلیل تکنیکال به سراغ مواردی نظیر اندیکاتور بروید، قطعا با مشکل مواجه میشوید. یعنی باید قبل از شروع به یادگیری و آموزش تحلیل تکنیکال، با مفاهیم پایه آشنا شوید.
برای مثال اگر ندانید روند در تحلیل تکنیکال چیست، چطور میتوانید از اندیکاتورهای روندی استفاده کنید؟ یا وقتی نمیدانید حدضرر چیست و اصلا چه کاربرد و اهمیتی دارد، چطور میتوانید حدضرر خود را در استراتژی های معاملاتی تعیین کنید تا از ضرر و زیان بیشتر جلوگیری کنید؟ حمایت و مقاومت نیز دو مفهوم مهم و پایهی دیگر هستند که بدون آشنایی با آنها هرگز نمیتوانید مفاهیم پیشرفتهتر را یاد بگیرید.
همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم، تا وقتی که به الفبا مسلط نباشید، نمیتوانید چیزی بیاموزید. الفبای تحلیل تکنیکال همین مفاهیم و اصول اولیهای هستند که خواه ناخواه باید آنها را بیاموزید. بهتر است در مسیر تبدیل شدن به یک تریدر موفق، مراحل را اصولی و به ترتیب جلو بروید تا هم در زمان صرفهجویی کنید و هم مجبور به دوبارهکاری نشوید. این اصول سنگ بنای معلومات شما هستند که بدون آنها هرگز نمیتوانید سازهای محکم را بسازید و دیر یا زود آنچه ساختهاید فرو خواهد ریخت.
نکاتی در مورد تحلیل تکنیکال
برخی به اشتباه گمان میکنند که اگر چند اندیکاتور روی نمودار بیندازند و چند خط به عنوان حمایت و مقاومت ترسیم کنند، دیگر میشود به آنها لقب تحلیلگر داد. این دیدگاه متداول کاملا اشتباه است و هرگز نمیتوان به تحلیل تکنیکال یا هر کدام از روشهای تحلیل بازار، چنین سادهانگارانه نگریست.
بخش مهمی از تحلیل تکنیکال این است که از ابزارها استفاده کنید و شکست بخورید. شکست خوردن این مسئلهی مهم را به شما میآموزد که قرار نیست به کمک این ابزار، معاملاتی کاملا موفق و پیروزمندانه داشته باشید. بلکه باید یاد بگیرید از این ابزار و به طور کلی از تحلیل تکنیکال برای بهبود معاملات خود استفاده کنید. ضرر نکردن یا -به عبارت صحیحتر- کمتر ضرر کردن در بازار رمزارزها که بستری به شدت نوسانی است، خود یک عامل موفقیت محسوب میشود. پس به تحلیل تکنیکال به چشم ابزاری نگاه کنید که قرار است به شما کمک کند تا بهتر از قبل معامله کنید و نتایج درخشانی بگیرید.
در برخی از مواقع در بررسی بعضی از آیتمها ممکن است دچار سوگیریهای روانشناختی شوید. مثلا در ترسیم خط روند، چون حس میکنید که روند صعودی است، خط روند را طوری ترسیم کنید که به حس شما اعتبار ببخشد. در اینجا شما از تحلیل تکنیکال برای تایید یک ذهنیت نادرست استفاده کردهاید. این امر کارکرد تحلیل تکنیکال را نیز مختل میکند. باید مراقب باشید که دیدگاهها و احساسات خود را به غلط در تحلیلهای خود نگنجانید. این همان مسئلهای است که در تصمیمگیریهای هیجانی میتواند شما را شکست بدهد.
ترس و طمع و هیجان خود را کنترل کنید و به محض دیدن یک پامپ قیمتی و از ترس جا ماندن از سودهای بازار، عجولانه وارد نشوید. چرا که ضربات سنگینی به دارایی و همچنین روح و روانتان وارد میشود. اگر از تحلیل تکنیکال یا حتی سایر روشهای تحلیل بازار به درستی استفاده نکنید، نتیجهای برعکس خواهید گرفت و این امر در نهایت به ضررتان تمام میشود.
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای تحلیل بازار است که بر اساس قیمت و حجم معاملات و به کمک ابزارهای معاملاتی به شما کمک میکند تا روندها را تشخیص بدهید. این روش از اندیکاتورها، اسیلاتورها، الگوهای نموداری و کندل استیک ها کمک میگیرد که به شما کمک کند تا روند را تشخیص بدهید و نقاط ورود و خروج خود را روی نمودار مشخص کنید. منتهی قبل از اینکه دست به هر کاری بزنید، لازم است که در ابتدا با اصول اولیه تحلیل تکنیکال آشنا شوید. در غیر این صورت در درک و دریافت مفاهیم پیشرفتهتر با مشکل مواجه خواهید شد.
سامانههای معاملاتی نظیر تریدینگ ویو یا متاتریدر، ابزار لازم برای تحلیل تکنیکال در ارزهای دیجیتال را در اختیار شما قرار میدهند. مفاهیم پایه نظیر خط روند، کانالها، الگوها و … در این سامانهها تعبیه شدهاند و شما میتوانید پس از تسلط بر آنها، به صورت آزمایشی یافتهها و آموختههای خود را تست کنید. سعی کنید در کنار تحلیل تکنیکال، نگاهی به وضعیت کلی بازار هم داشته باشید و در شرایطی که میبییند بازار نوسان بسیار زیاد یا غیرقابل پیشبینی دارد، از معامله کردن پرهیز کنید.
عنوان ویدئو
مدت زمان: 02:30
عنوان ویدئو
مدت زمان: 02:30
عنوان ویدئو
مدت زمان: 02:30
عنوان ویدئو
مدت زمان: 02:30
- dpfarhad
- ۱۹ خرداد, ۱۳۹۹
- dpfarhad
- ۲۵ شهریور, ۱۴۰۰
- dpfarhad
- ۲۶ شهریور, ۱۴۰۰
- dpfarhad
- ۲۶ شهریور, ۱۴۰۰
- dpfarhad
- ۱ مهر, ۱۴۰۰
- dpfarhad
- ۵ مهر, ۱۴۰۰
- dpfarhad
- ۶ مهر, ۱۴۰۰
- ارغوان فدایی
- ۶ اسفند, ۱۴۰۰
- ارغوان فدایی
- ۱۴ خرداد, ۱۴۰۱
- ارغوان فدایی
- ۱۵ خرداد, ۱۴۰۱
- ارغوان فدایی
- ۱۵ خرداد, ۱۴۰۱
تفاوت بازار کریپتو با سایر بازارها
حجم معاملات روزانه در بازار رمزارزها کمتر از ۱۰۰ بیلون دلار می باشد این در حالی است که حجم معاملات روزانه در بازار فارکس بیش از ۶/۶ تریلیون دلار می باشد پس هنوز راه درازی پیش روی بازار کریپتو قرار دارد. و با توجه به اینکه رمزارزها بر خلاف سهام راهکاری برای تعیین ارزش هر سهم ارز ندارند پس نوسانات زیادی را متحمل می شوند و شیوه های متداول معامله گران در بازارهای فارکس و سهام نمی تواند در بازار رمزارزها جوابگو باشد.رمزارزها بیشتر از سایر بازارها از اخبار و جریان پول هوشمند و رفتار معامله گران تاثیر می گیرد.
با توجه به عمق کم (حجم پایین معاملات روزانه) و تاثیر پذیری بالاو عدم امکان تعیین ارزش سهم ارز ٬ نوسانات بیشتری دارند و استراتژی های معاملاتی متفاوتی را می طلبند.