مرور اندیکاتور

این مدل با بیت کوین همانند کامودیتی هایی مانند طلا و نقره و پلاتین برخورد می کند. این کامودیتی ها با عنوان ذخیره ارزش شناخته می شوند زیرا ارزش خود را به خاطر محدودیت موجودی در بلندمدت حفظ می کنند. افزایش ذخایر این کامودیتی ها دشوار است به طور مثال جستجوی معادن طلا و سپس استخراج آن زمان بر و گران است. بیت کوین نیز به خاطر محدود بودنش همینطور می باشد. در واقع بیت کوین اولین دارایی دیجیتالی محدود می باشد که پیاده سازی شده. تعداد محدودی بیت کوین وجود دارد و استخراج الباقی آن (بیش از ۲ میلیون بیت کوین) تلاش محاسباتی و الکتریسیته فراوانی را نیاز دارد در نتیجه نرخ ذخایر بسیار پایین است.

نسبت موجودی به جریان برای ارزیابی موجودی فعلی کامودیتی (کل مقدار در دسترس) در مقابل جریان موجودی جدید (مقدار استخراج شده در سال جاری) به کار می رود.

برای ذخیر ارزش (SoV) کامودیتی هایی مانند طلا٬ نقره یا پلاتین نسبت بالا بیانگر این است که آن ها در بخش صنعت مصرف نشده اند. در مقابل عمده آن به عنوان پشتوانه پولی ذخیره می شود که باعث افزایش نسبت موجودی به جریان می شود.

نسبت بالاتر به معنای نایاب تر شدن آن کامودیتی و در نتیجه ارزش بیشتر آن به عنوان ذخیره ارزشی می باشد.

نحوه خواندن چارت

در این چارت قیمت خط نسبت موجودی به جریان را پوشش می دهد. در نمودار می توان مشاهده نمود که قیمت همواره نسبت موجودی به جریان بیت کوین را دنبال کرده است. از لحاظ تئوری می توانیم با مشاهده خط موجودی به جریان مسیر حرکت آتی قیمت را که بر اساس تخمین استخراج بیت کوین در آینده می باشد پیش بینی کنیم.

نقاط رنگی روی خط قیمت بیانگر تعداد روزها تا هاوینگ بعدی بیت کوین می باشد. این رویدادی است که طی آن پاداش استخراج هر بلاک نصف می شود یعنی استخراج کنندگان ۵۰٪ کمتر از گذشته برای تایید تراکنش ها بیت کوین دریافت می کنند. هاوینگ بیت کوین برنامه ریزی شده تا پس از هر ۲۱۰٬۰۰۰ بلاک رخ دهد (تقریبا هر چهار سال یک بار) تا زمانی که تمام ۲۱ میلیون بیت کوین توسط شبکه استخراج شود. این موضوع نسبت جریان به موجودی (کمیابی) را افزایش می دهد پس به لحاظ تئوری قیمت باید افزایش یابد. این افزایش قیمت همواره در تاریخچه بیت کوین اتفاق افتاده است.

خط موجودی به جریان در این چارت از میانگین ۳۶۵ روزه استفاده کرده است تا تغییرات قیمت بازار که به خاطر هاوینگ رخ می دهند یکنواخت شوند.

همچنین در این چارت از واگرایی استفاده شده است (قسمت پایینی چارت) که اختلاف بین قیمت و موجودی به جریان را نشان می دهد. زمانی که قیمت بالای خط موجودی به جریان می رود (خط واگرایی از سبز به قرمز تغییر می کند) به ما کمک می کند که به سادگی تعامل قیمت و نسبت موجودی به جریان را از میان چرخه های بازار در طول زمان مشاهده نماییم.