اکانت کاربری

الگوی نموداری- کانال صعودی (Bullish Channel)

کانال صعودی چیست؟

کانال صعودی یک الگوی نموداری ادامه دهنده روند است. کانال صعودی از دو خط صعودی موازی تشکیل می‌شود. قیمت بین این دو خط موازی به جلو حرکت می‌کند. خط بالایی را مقاومت و خط پایینی را حمایت می‌نانمد.

هر کدام از این خط‌ها باید دست کم دو بار توسط قیمت آزمایش شوند تا الگو معتبر تلقی شود.

نکته: خطی را می‌توانیم معتبر بنامیم که قیمت دست کم سه مرتبه حمایت یا مقاومت را لمس کند. یعنی اگر قیمت حداقل سه بار خط حمایت و دو بار خط مقاومت (یا حداقل دو بار خط حمایت و سه بار خط مقاومت) را لمس کند، الگوی کانال افقی معتبر خواهد بود.

کانال صعودی (و الگوی برعکس آن یعنی کانال نزولی) یکی از رایج‌ترین الگوهای نموداری است که در تحلیل تکنیکال بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و در هر تایم فریمی ممکن است تشکیل شود.

در این الگوی نموداری، هدف‌گذاری قیمتی نداریم. حرکت صعودی است و می‌تواند تا زمانی که خط حمایتی کانال شکسته نشود ادامه پیدا کند. اما با شکست این خط، خروج از الگو و کانال اتفاق می‌افتد.

شکل ظاهری کانال صعودی

کانال صعودی

نکاتی در مورد کانال صعودی

  • در یک کانال صعودی، توصیه می‌شود که در زمان تماس قیمت با خط بالایی (خط مقاومت کانال) پوزیشن شورت باز نکنید. چرا که روند صعودی است و در یک پوزیشن شورت اهداف قیمتی باید به سمت پایین یا همان خط حمایت کانال تنظیم شوند که معمولا امید زیادی به تحقق این اهداف نیست. زمانی که قیمت قیمت به خط حمایت برخورد می‌کند و از آن برمی‌گردد، زمان مناسبی برای باز کردن پوزیشن‌های لانگ و موقعیت‌های خرید است.
  • اگر می‌خواهید تا جایی که ممکن است در دام شکست‌های اشتباه و فیک گیر نیفتید (یعنی خروج‌های فیک)، توصیه می‌شود که خط روند (خطوط حمایت و مقاومت) را بر اساس نقاط بالا و پایین کندل‌‌ها (یعنی همان سایه‌ها) ترسیم کنید و نه بر اساس بدنه‌ی کندل.
  • آمارها نشان می‌دهند که خروج از کانال صعودی اغلب در برخورد چهارم با خط حمایت کانال اتفاق می‌افتد. هر چند درصد نتایج این آمارها در مورد برخورد چهارم کم است. پس توصیه می‌شود که وقتی قیمت در نزدیکی‌های خط حمایت است تا برای چهارمین بار آن را آزمایش کند، این امر را به منزله‌ی شکست کانال و خروج از آن تلقی نکنید.
  • هر چه خط حمایت تعداد برخوردهای بیشتری را تجربه کند و بازگشت‌های زیادی از آن اتفاق بیفتد، شکست خط حمایت یا خروج از کانال صعودی با شدت بیشتری رخ می‌دهد.
  • وقتی که خروج از کانال صعودی تایید شد، بسیار رایج است که قیمت به خط حمایت کانال پولبک پولبک بزند. حتی اگر قیمت حرکت خود را به سمت پایین خط حمایت کانال ادامه بدهد. (به طور کلی کانال صعودی انتهایی گسترده‌تر دارد. یعنی یک خط حمایت جدید ایجاد خواهد شد.)
  • کانال صعودی یک الگوی نموداری ادامه دهنده است که نقطه مقابل کانال نزولی است.
مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب