نمودار های برگزیده آنچین

برای تحلیل شرایط بازار از روی داده های آنچین تنها اکتفا به یک نمودار کافی نیست و باید داده های مختلفی را به ترتیب بررسی نمود. در اینجا نیز جهت بررسی داده های آنچین طبق موارد زیر عمل می کنیم و نمودارها نیز به صورت زنده در زیر این توضیحات آمده اند: لازم به ذکر است که در این صفحه مهم ترین چارت های آنچین برای سرمایه گذاری بلندمدتی به صورت live قرار گرفته اند.
نمودارهای برگزیده آنچین؛ در تحلیل آنچین به چه چیزی توجه کنیم؟

یکی از مسائل و مشکلاتی که در دنیای امروز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، افزونگی اطلاعات است. به آن معنا که گاهی نمی‌دانیم باید سراغ چه چیزی برویم و از چه چیزی صرف‌نظر کنیم. این مسئله را تحلیل بازار به خوبی می‌توان دید. جایی که تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تحلیل آنچین آن‌قدر داده‌های فراوانی را منتشر می‌کنند که ما بر سر چندراهی انتخاب گیر می‌کنیم. این‌جا می‌توان با توجه به تحلیل هوش مصنوعی، به مغز دیجیتال تکیه کنیم و یا به دنبال تحلیل تریدرهای مشهور برویم. اما آیا همیشه می‌توان این کار را کرد؟ مسلما نه. گاهی لازم است نمودارهای برگزیده آنچین را بررسی کنیم تا ببینیم درون زنجیره‌های بلاکچین چه اتفاقاتی در حال وقوع است. این همان چیزی است که قرار است در این صفحه به اهمیت آن بپردازیم.

چرا بررسی نمودارهای برگزیده آنچین مهم است؟

در مطالب پیشین توضیح داده‌ایم که تحلیل آنچین چیست و چه کاربردهایی دارد. چارت های آنچین (OnChain) برای برخی از کاربران بسیار مهم هستند. چرا که می‌توانند آن‌ها را از وقایع به ظاهر پنهانی که در حال رخ دادن درون زنجیره‌هاست، باخبر کنند. اینجاست که می‌توانیم به اهمیت چارت های برگزیده آنچین پی ببریم. جایی که بررسی چند نمودار آن هم در زمانی کوتاه، می‌تواند دید تحلیلی خوبی را در اختیارمان بگذارد و ما را در فیلتر کردن اطلاعات اضافی که در واقع همان نویز بازار هستند، کمک کنند. 

اگر کسی به شما گفت که تنها با نگاه کردن به یکی دو نمودار که چند خط روی آن‌ها کشیده شده است، می‌توانید دست بازار را بخوانید، هیچ‌گاه باور نکنید. این حرف از پایه و اساس اشتباه است. حتی تریدرهای مشهور نیز نمی‌توانند چنین ادعای پوچی داشته باشند. برای تحلیل (چه از نوع بنیادی و چه از نوع آنچین یا تکنیکال) به ابزارها و اطلاعات گوناگونی نیاز داریم. این مسئله به ویژه در تحلیل آنچین که بیشتر نوعی تحلیل رفتاری است، پررنگ‌تر است و نمود بیشتری دارد. 

نمودارهای برگزیده آنچین به ما کمک می‌کنند تا به صورت کاملا کاربردی، اطلاعات لازم را رصد کنیم و از آن‌ها در تحلیل خود بهره‌مند شویم. داده‌های آنچین به صورت زنده و در لحظه تغییر می‌کنند و از این طریق می‌توانیم به رصد وقایعی که درون زنجیره‌ی بلوک‌ها در حال رخ دادن است بپردازیم. تغییرات درون بلاکچین گسترده است و این مسئله می‌تواند در تحلیل‌ داده‌های آنچین خود را به خوبی نشان بدهد.

نگاهی به نمودارهای برگزیده آنچین

بد نیست برای درک بهتر اهمیت این نمودارها، نگاهی گذرا به چند مورد از آن‌ها داشته باشیم. ابتدا به صورت فهرست‌وار نگاهی به نمودارهای کاربردی در تحلیل Onchain بیندازید:

هر یک از این عناوین به وضوح گویای آن هستند که با چه اطلاعاتی سروکار خواهیم داشت. با این‌همه نگاهی گذرا به آن‌ها می‌اندازیم تا بهتر با کاربرد آن‌ها آشنا شویم.

بیت کوین پادشاه ارز دیجیتال است. رصد رفتار قیمتی آن که در واقع نشان‌گر رفتار دارندگان و فعالیت داخل بلاکچین آن است، می‌تواند دید وسیع و گسترده‌ای از وضعیت بازار را در اختیارمان بگذارد. زمانی که این نمودار رشد کند، به معنای آن است که تعداد بیت کوین در صرافی‌ها افزایش پیدا کرده است. این امر را می‌توان این‌گونه برداشت کرد که فشار فروش زیاد است و هولدرها به دنبال فرصتی هستند که موجودی خود را بفروشند. یعنی ممکن است احساس خطر کرده باشند و برای جلوگیری از بروز خطر، به دنبال فروش دارایی‌های خود و ضرر نکردن باشند. پس این نمودار را می‌توان به منزله‌ی هشداری مهم تلقی کرد. هرچند نمی‌توان آن را به صورت تنها بررسی کرد و نتیجه گرفت که این کار، هیچ نتیجه‌ای جز از دست رفتن سرمایه به دنبال نخواهد داشت. پس بررسی تغییرات بیت کوین یکی از شاخص های مهم آنچین است که در تحلیل قیمت ارز دیجیتال کمک‌کننده است.

وقتی ورودی صرافی‌ها زیاد شود به آن معناست که هولدرها دیگر به دنبال هولد کردن نیستند. این یعنی افزایش فشار فروش که در نهایت به کاهش قیمت دارایی منجر خواهد شد. البته این واقعه لزوما به سرعت اتفاق نمی‌افتد و نباید با این تصور و به محض بررسی افزایش در این نمودار، دارایی‌های خود را بفروشید. منتظر بمانید و با هر تغییری عجولانه تصمیم نگیرید. مزیت این نمودارهای آنچین و سایر چارت‌های مشابه آن این است که می‌تواند ذهن شما را برای سناریوهای احتمالی آماده کند تا از تصمیمات احساسی و آنی بپرهیزید.

شاید یکی از مهم‌ترین نمودارهای برگزیده آنچین، همین نمودارهایی باشند که نسبت پوزیشن‌های لانگ به شورت را در صرافی بایننس نمایش می‌دهند. این نمودار نشان می‌دهد که مردم بیشتر تصور می‌کنند که بیت کوین قرار است با افت قیمت مواجه شود یا افزایش قیمت. این نمودارها مربوط به بازار فیوچزر هستند و بسیاری از معامله‌گران انتظارات نزولی یا صعودی شدن بیت کوین را با توجه به این نمودار تحلیل می‌کنند.

البته مشخص است که معاملات فیوچزر معمولا معاملاتی کوتاه‌مدت هستند و از این رو، این چارت هم کوتاه‌مدت است و تغییر اطلاعات در آن بسیار زیاد است. بسیاری از مواقع که تعادل میان پوزیشن‌های شورت و لانگ به هم می‌خورد، این نمودار می‌تواند این مسئله را نشان بدهد که در پی آن هم معمولا شاهد افزایش در میزان لیکوئید شدن دارایی‌های کاربران در بازار فیوچزر هستیم.

یکی دیگر از شاخص های مهم آنچین، مربوط به تغییرات اتریوم است. همان‌قدر که تغییرات بیت کوین مهم است، بررسی و دنبال کردن تغییرات اتریوم به عنوان دومین رمزارز برتر بازار نیز بسیار مهم است. این نمودار به ویژه برای بررسی رفتار اتریوم در مقابله با بیت کوین بسیار کاربرد دارد.

حجم معاملات همان چیزی است که بازار را تکان می‌دهد. وقتی معاملات حجم کمی داشته باشند، نمی‌توان نوسان زیادی را در بازار دید و به نوعی بازار پویایی و نشاط مورد نیاز را نخواهد داشت. حجم معاملاتی که در صرافی‌ها ثبت می‌شود، می‌تواند منجر به تغییرات قیمت شود. حجم معاملات بیشتر، نشان‌گر آن است که افراد زیادی مشغول معامله کردن هستند و این مسئله با قابلیت نقدشوندگی ارتباط مستقیم دارد. به همین خاطر است که این فاکتور یکی از مهم‌ترین داده های آنچین به شمار می‌رود.

این نمودار با بررسی چندین صرافی برتر در بازار رمزارزها، آماری از میزان لیکوئید شدن‌ها ارائه می‌کند. معمولا این اتفاق زمانی که شاهد نوسان‌های یکباره هستیم بسیار رخ می‌دهد. مثل وقتی که قرار است فدرال رزرو سخنرانی کند یا وقتی که یک هک اتفاق می‌افتد یا در زمان وقوع پدیده‌های مهم در دنیای رمزارزها مثل مرج اتریوم. اتفاقاتی که ممکن است بازار را تکان بدهند و نوسان‌های شدیدی را در این بستر ایجاد کنند، می‌توانند منجر به افزایش آمار لیکوئید شدن در بازار فیوچزر شوند. 

البته که از این چارت نمی‌توانیم اطلاعاتی به دست بیاوریم که در تحلیل اهمیت داشته باشند. زیر این نمودارها پس از آن منتشر می‌شوند که دیگر کار از کار گذشته است و کاربران زیادی دارایی خود را از دست داده‌اند. هم‌چنین، لیکوئید شدن بقیه‌‌ی کاربران، چیزی به ما اضافه نمی‌کند. بلکه تنها دارایی صرافی‌ها را افزایش می‌دهد. اما بد نیست نگاهی به این چارت‌ هم داشته باشیم تا بهتر با ماهیت و ذات نوسانی و غیرقابل پیش‌بینی این بازار آشنا شویم. به طور کلی این نمودار بیشتر جنبه‌ی اطلاع‌رسانی و خبری دارد تا اینکه بخواهیم به آن به چشم یک نمودار تحلیلی نگاه کنیم.

در میان نمودارهای برگزیده آنچین، نموداری وجود دارد که مربوط به یک شرکت مهم و معتبر است. شرکت بزرگی مثل مایکرواستراتژی آن‌قدر قدرت و نقدینگی دارد که میزان دارایی‌هایش بتواند در بازار اثر بگذارد. به این مسئله فکر کنید که اگر چنین شرکتی، بخواهد تعداد زیادی از بیت کوین‌های خود را بفروشد، چه بلایی سر قیمت این رمزارز می‌آید. مشخص است که تغییرات عظیم بیت کوین، تغییرات عمده در بازار را به دنبال دارد و می‌تواند بستر کریپتو را به خاک و خون بکشاند.

شرکت‌های حقوقی نهادهایی هستند که معمولا دارایی‌های عمده‌ای دارند. این شرکت‌ها سهام‌داران حقوقی بیت کوین محسوب می‌شوند که می‌توانید تعداد خرید آن‌ها و قیمت خریدشان را در قالب این نمودار مشاهده کنید. همیشه حواس‌تان به هولدرهای عمده‌ی بیت کوین باشد و رفتار و حرکات آن‌ها را رصد کنید. این مسئله آنقدر مهم است که حتی درج خبری مبنی بر خرید یا فروش بیت کوین از جانب این نهادها، حتی اگر در حد شایعه هم باشد، ممکن است روی قیمت بیت کوین اثر بگذارد.

هم‌چینن این را هم بدانید که نمودارهای تحلیلی بیت کوین و اتریوم از جمله نمودارهای مهمی هستند که می‌توانید آن‌ها را به طور مجزا و از طریق منوی نمودارهای تحلیلی آنچین بررسی کنید. بررسی وضعیت جریان پول هوشمند و فعالیت کاربران بلاکچین نیز از جمله دیگر موارد آنچین هستند که در قالب نمودارهای درون‌زنجیره‌ای قابل بررسی و تحلیل هستند.

کلام پایانی

بررسی اتفاقات و فعالیت‌هایی که درون زنجیره‌ی بلاکچین اتفاق می‌افتند، می‌توانند اطلاعات بسیاری را در اختیار ما قرار بدهد. این اطلاعات می‌توانند در قالب اتفاقاتی باشند که در صرافی‌ها رخ می‌دهند، یا صرفا فعالیت‌های کاربران را نشان بدهند که می‌توانند در تغییرات و نوسانات قیمتی بازار دخیل باشند. اما از آنجایی که حجم این داده‌ها زیاد است و گاهی کاربران نمی‌دانند که کدام داده‌ها را باید بررسی کنند، بهتر است به گلچین و برگزیده‌ای از نمودارها مراجعه کنیم و بیشتر اطلاعات مفید را از آن‌ها استخراج کنیم. 

بررسی نمودارهای آنچین هم‌چنین می‌تواند رفتار و احساسات هولدرهای حقیقی و حقوقی را نشان بدهد. به عنوان مثال، وقتی در نمودار نسبت پوزیشن‌های لانگ به شورت بیت کوین در صرافی، افزایش پوزیشن‌های شورت را می‌بینیم، می‌فهمیم که سنتیمنت کلی بازار از نزولی بودن قیمت بیت کوین خبر می‌دهد. معمولا هم بعد از این اتفاق، با یک تغییر در خلاف جهت، این تعداد از پوزیشن‌ها لیکوئید می‌شوند و قیمت بیت کوین بر خلاف انتظار افراد رشد می‌کند. البته این مسئله همیشگی نیست و نمی‌توان تنها با نگاه کردن به یک نمودار چنین چیزی را استنباط کرد. بلکه ما تنها داریم از احتمالاتی حرف می‌زنیم که در اکثر مواقع، احتمال وقوع‌شان بیشتر از رخ ندادن‌شان است.

مطالعه بیشتر بستن
USD Inflows to Exchange
اگر ورودی ارزها به صرافی ها زیاد شود یعنی هولدرها تصمیم به فروش دارایی های خود گرفته اند. این فرآیند فروش و نزولی شدن بازار ممکن است سریعا اتفاق نیافتد. ادامه وضعیت را باید از روی نمودارهای زیر دنبال کرد
BTC Change in Exchange Balances
افزایش این نمودار به معنای افزایش موجودی بیت کوین در صرافی هاست تا زمانی که این مقدار از متوسط سالانه بیشتر باشد یعنی فشار فروش در بازار زیاد است و هولدرها منتظر فرصت برای فروش بیت کوین خود هستند
ETH Change in Exchange Balances
در این چارت وضعیت مانند چارت قبلی است البته برای اتریوم٬ از آنجا که اتریوم تنها ارزی است که گاها برای مدت کوتاه خلاف جهت بیت کوین عمل کرده است بررسی آن نیز خالی از لطف نیست
BTC Long/Short Ratio on Binance
زمانی که این نسبت رو به کاهش می رود یعنی تعداد معاملات باز فیوچرز سفارش خرید نسبت به سفارش فروش کاهش داشته است (عدد ۱ به معنای تعداد برابر است) نزولی شدن این نمودار به معنای انتظار معامله گران به کاهش قیمت می باشد. این چارت کوتاه مدتی است زیرا معاملات فیوچرز برای زمان های کوتاه باز می شوند به زمان بندی روی نمودار دقت کنید

این چارت ورودی دارایی های دیجیتال به صرافی ها را نشان می دهد. افزایش ورودی دارایی ها به مارکت به معنای فشار برای فروش است.

در این نمودار نسبت معاملات long/short در بایننس دیده می شود هر چه نمودار بالاتر باشد یعنی تریدرها احتمال بازار صعودی را بیشتر می دانند.
افزایش موجودی اتریوم در صرافی ها هرچه از میانگین سالانه بالاتر باشد به معنای آماده شدن هولدرها برای فروش و به دنبال آن فشار فروش و کاهش قیمت اتریوم خواهد بود.و نزولی شدن نمودار به معنای کاهش موجودی اتریوم است و پس از آن انتظار افزایش قیمت می رود.
افزایش موجودی بیت کوین در صرافی ها هرچه از میانگین سالانه بالاتر باشد به معنای آماده شدن هولدرها برای فروش و به دنبال آن کاهش قیمت بیت کوین خواهد بود.و نزولی شدن نمودار به معنای کاهش موجودی بیت کوین است و پس از آن انتظار افزایش قیمت می رود.
میزان لیکویید شدن بیت کوین کاربران در صرافی های عمده. این چارت اهمیت چندانی برای تحلیل ندارد فقط می توانیم ناراحت بشیم برای کسانی که پولشون را از دست دادند و بدانیم که مارکت میکرها همیشه تلاش می کنند دارایی ما را لیکویید کنند پس مراقب باشیم!
چارت حجم معاملات صرافی ها نسبت مستقیم با قیمت دارد یعنی هرچه حجم معاملات بیشتر باشد افزایش قیمت را شاهد خواهیم بود و با کاهش حجم معاملات قیمت نیز کاهش خواهد داشت.

در این جدول می توان میزان سرمایه گذاری شرکت های حقوقی روی بیت کوین را مشاهده نمود.

میزان سرمایه گذاری این شرکت ها بر اساس تعداد بیت کوین و قیمت خرید در آن زمان می باشد.

مایکرواستراتژی بزرگترین شرکت سرمایه گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال می باشد٬ دنبال کردن سرمایه گذاری های این شرکت می تواند برای سرمایه گذاری بلند مدت بسیار مفید باشد. (خط قرمز متوسط قیمت خرید و رنگ آبی میزان بیت کوین موجودی این شرکت است.

برای مشاهده چارت های بیشتر از منوی چارت های تحلیلی می توانید انواع چارت های on-chain را که بر اساس داده های موجود در بلاکچین بدست آمده اند به صورت آنلاین مشاهده نمایید. با استفاده از این چارت ها می توان فعالیت های هولدرها٬ ماینرها و تغییرات درآمدهایشان را مشاهده و بررسی نمود.