اکانت کاربری

استراتژی پرایس اکشن

اشتراک گذاری:

در این مقاله یکی از بهترین استراتژی‌های معاملاتی پرایس اکشن را با هم بررسی می‌کنیم. این استراتژی را می‌توان به آسانی یاد گرفت و اصلا قرار نیست با خواندن این مقاله سردرگم شوید. چون با یادگیری این استراتژی دیگر نیازی به استفاده از هیچ اندیکاتوری روی نمودار ندارید. در این مقاله آموزش پرایس اکشن، پرایس اکشن روزانه، ستاپ معامله با پرایس اکشن، معاملات روزانه با پرایس اکشن و … را خواهید آموخت. پیش از این‌که بخواهیم به این استراتژی معاملاتی بپردازیم بهتر است عناصر اصلی پرایس اکشن را معرفی کنیم.

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن را می‌توان چگونگی واکنش قیمت در سطوح مطمئن و معتبر مقاومت یا حمایت دانست. این رویکرد تحلیل تکنیکال به شما کمک می‌کند که اطلاعاتی را از طریق تاریخچه‌ی قیمت به دست آورید و کف‌ها و سقف‌های بالا و پایین را شناسایی کنید. هم‌چنین می‌توانید خطوط روند یا نواحی حمایت و مقاومت پیشین را نیز تعیین کنید.

زمانی که قیمت قصد آزمایش نواحی مقاومت یا حمایت را دارد و به سمت آن‌ها حرکت می‌کند، یا در مواقعی که با حرکات خود نوسان‌های بالا یا پایین را ایجاد می‌کند با مفهومی به نام پرایس اکشن روبرو می‌شویم. پرایس اکشن به هیچ اندیکاتور تاخیری یا حتی میانگین متحرکی نیاز ندارد. پس مانع از آن می‌شود که حواس‌تان از قیمت پرت شود. نمودارتان در این شرایط عاری از هر گونه ابزار و اندیکاتور است و شما می‌توانید به وضوح حرکت قیمت را مشاهده کنید. برخی از معامله‌گران بدون نگاه کردن به ابزارهای مختلف معاملات خود را تنها به کمک پرایس اکشن انجام می‌دهند.

در ادامه رازهای مهم پرایس اکشن را به شما خواهیم گفت که تاکنون کسی از آن‌ها پرده بر نداشته است.

رمز و رازهای پرایس اکشن

پنج رمز و راز برتر معامله با پرایس اکشن که مانع از کاهش مداوم سرمایه‌تان می‌شود و شما را به سمت سود هدایت می‌کند این‌ها هستند:

  • موقعیت قیمت از خودِ پرایس اکشن مهم‌تر است. این‌که قیمت در حال حاضر در کجا قرار گرفته است مهم‌تر از آن است که بخواهیم به دنبال دلیل آن باشیم. حتی اگر بدترین پرایس اکشن هم اتفاق بیفتد، باز هم اگر موقعیت مناسب باشد می‌توان سیگنال‌های سودآوری از آن‌ به دست آورد.
  • پرایس اکشن همیشه مسیری با کمتری مقاومت را دنبال می‌کند که روند نامیده می‌شود.
  • پرایس اکشن سه مرحله دارد:‌ انباشت، نشانه‌گذاری و توزیع
  • پرایس اکشن از محدوده‌ی قیمت‌های کمتر به سمت محدوده‌ی قیمت‌های بزرگ حرکت می‌کند.
  • اندازه‌ی پرایس اکشن مهم‌تر از چیزی است که ممکن است تصورش را بکنید.

پرایس اکشن ردپایی است که از پول سرمایه‌گذاران نهادی به جای می‌ماند که به آن پول هوشمند گفته می‌شود. مهم‌تر از این‌که بخواهیم پرایس اکشن را درک کنیم، درک اتفاقات و وقایع پشت پرده‌ی آن است؛ یعنی همان نیروهای عرضه و تقاضا که بر عملکرد قیمت اثر می‌گذارند.

هم‌چنین اگر به دنبال آن هستید که مهارت خود را در درک پرایس اکشن تقویت کنید می‌توانید آن را با اندیکاتورهای تکنیکال ترکیب کنید. به این ترتیب قادر خواهید بود سیگنال‌های نادرست را به خوبی فیلتر کنید و کاهش دهید.

حالا نوبت به آن رسیده است که برخی راه‌های عملی را برای تسلط پیدا کردن در معامله با پرایس اکشن و تبدیل شدن به یک معامله‌گر بهتر در این زمینه شرح دهیم.

تسلط بر پرایس اکشن در معاملات ارز دیجیتال

تسلط بر معامله با پرایس اکشن مسئله‌ی پیچیده‌ای نیست. به همین دلیل است که ما راهی ساده و البته موثر را به منظور تجزیه و تحلیل آن توضیح خواهیم داد. بدون هیچ بحث اضافه‌ی دیگری چهار مرحله‌ی مقدماتی را برای تجزیه و تحلیل پرایس اکشن در هر بستر معاملاتی شرح می‌دهیم.

گام اول: کار خود را با تحلیل نوسان‌های بالا و پایین شروع کنید

زمانی که نموداری را باز می‌کنید، ابتدا به دنبال روابط میان نوسان‌های بالا و پایین باشید. اگر بازار در یک روند صعودی قرار گرفته باشد، پرایس اکشن منجر به ایجاد یک سری کف‌ها و سقف‌های بالاتر خواهد شد.

از طرف دیگر اگر پرایس اکشن یک مجموعه کف‌ها و سقف‌های پایین را نشان دهد می‌فهمیم که در یک روند نزولی قرار گرفته‌ایم. اما اگر جهت مشخصی در بازار نبینیم، یا نتوانیم به درستی روند مشخصی را تشخیص دهیم به احتمال فراوان شاهد یک بازار رنج هستیم.

 

گام دوم: فاصله‌ی میان نوسان‌های بالا و پایین را اندازه‌گیری کنید

گام دوم به اندازه‌گیری فاصله‌ی میان نقاط نوسانی مربوط است. آن‌چه برای ما حائز اهمیت است این است که در جریان یک روند مشخص فاصله‌ی این نقاط افزایش پیدا کند. چرا که افزایش این فاصله از وجود یک مومنتوم قوی خبر می‌دهد.

به همین ترتیب اگر فاصله‌ی موج‌ها کم شود می‌توانیم بفهمیم که مومنتوم در حال تضعیف است.

اگر پرایس اکشن را با تحلیل امواج ترکیب می‌کنیم می‌توانیم از وقایعی که در بازار اتفاق می‌افتد بهتر سر در آوریم.

گام سوم: حمایت‌ها و مقاومت‌های واقعی همراه با سایه‌‌های بلند شمع‌ها اتفاق می‌افتند

یکی دیگر از قوانین معاملاتی که باید آن را مدنظر قرار دهیم این است که حمایت‌ها و مقاومت‌های واقعی معمولا در نقاطی شکل می‌گیرند که پرایس اکشن کندل‌هایی با سایه‌های بلند را به ما نشان می‌دهد. زمانی که این سایه‌های بلند را می‌بینیم می‌توانیم سطوح قیمتی را که حمایت‌ها و مقاومت‌های قدرتمند در آن‌جا تشکیل می‌شوند پیدا کنیم.

سایه‌های بلند معمولا برگشت‌های قیمتی قوی را نشان می‌دهند. به عنوان یک قانون عمومی و کلی باید سطوح حمایت و مقاومت را در نزدیکی پرایس اکشن ترسیم کنیم. این کار را با مشاهده‌ی سایه‌های بلند انجام می‌دهیم؛ همان‌طور که در تصویر زیر نیز می‌توانید آن را مشاهده می‌کنید.

گام چهارم: پرایس اکشن را با اندیکاتورها ترکیب کنید

اگر بخواهیم مثالی از ترکیب پرایس اکشن با اندیکاتورها بزنیم می‌توانیم از ترکیب پین‌بارها، کندل‌های پوششی و الگوی اینساید بار (inside bar) همراه با اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال هم‌چون میانگین متحرک، استوکستیک (stochastic)، RSI و … استفاده کنیم. در ادامه این موارد را با هم بررسی می‌کنیم.

استراتژی معاملاتی پین بار پرایس اکشن

در این استراتژی پرایس اکشن تمرکزمان به طور کامل بر یک الگوی قیمتی به نام پین بار است. این کندل صرفا قیمتی است که به یک سطح مشخص می‌رسد و مجددا از آن نقطه برمی‌گردد. پین بار یک سایه‌ی بلند دارد و بدنه‌ی آن کوچک است و می‌تواند چیزی شبیه شکل زیر باشد:

 

پین بار ویژگی‌های مختلفی دارد. مثلا انتهای بلند شمع را سایه، دم یا فتیله می‌نامند ولی انتهای کوچک آن (در قسمت دیگر بدنه) را دماغه می‌نامند. بیشتر افراد بر این مسئله توافق دارند که دم یا فتلیه‌ی بلند دست کم به اندازه‌ی دو سوم طول بدنه‌ی پین بار خواهد بود. قسمت دیگر پین بار طبیعتا به اندازه‌ی یک سوم کندل خواهد بود. قیمت باز و بسته شدن کندل هم باید نسبتا یکسان باشد. این قیمت بدنه‌ی شمع را تشکیل می‌دهد.

برای تایید الگوی پین بار باید منتظر بسته شدن کندل بمانیم. اگر کندل در حال حاضر به پین بار شباهت داشته باشد دلیلی برای تشکیل این الگو محسوب نمی‌شود. در مثال بالا حرکت قیمت می‌توانست به سمت بالا ادامه پیدا کند و در بالای کندل بسته شود. به همین دلیل نمی‌توان تا پیش از بسته شدن کندل نتیجه‌ای گرفت.

 

موارد استفاده:

  • در هر بازار مالی اعم از فارکس و ارز دیجیتال
  • در هر تایم فریم
  • بدون نیاز به اندیکاتور
  • با خطوط روند، خطوط افقی، خطوط حمایت و مقاومت و هر چیزی که به ما در یافتن این نواحی کمک می‌کند.

گام اول: الگوی پین بار را روی نمودار خود مشخص کنید

اول از همه باید الگوی پین بار را روی نمودارتان پیدا کنید. در مثالی که در تصویر زیر آمده است یک الگوی پین بار صعودی را می‌بینیم. این الگو از آن جهت صعودی است که یک فتیله‌ی بلند در پایین بدنه‌اش دارد.

 

همان‌طور که در تصویر می‌بینید سایه‌ی پین بار زیر بدنه تشکیل شده است که از این‌جا می‌توانیم بفهمیم الگوی ما یک الگوی صعودی است. در این مورد احتمال ادامه‌ی روند زیاد است. تصویر بالا نمودار یک ارز دیجیتال در تایم فریم یک ساعته است.

می‌توانید ببینید که خرس‌ها تمام سعی‌شان را کرده‌اند که از وقوع این روند صعودی جلوگیری کنند. گاوها هم عملکردی قوی داشته‌اند که این مسئله باعث ایجاد الگوی پین بار صعودی شده است. آن‌چه در این‌جا می‌بینید یک نمونه‌ی عالی از وضعیت برگشت روند با توجه به پرایس اکشن پین بار است.

 

 

حالا بعد از این چه اتفاقی می‌افتد؟

گام دوم: به تحرکات قبلی قیمت نگاه کنید تا بتوانید بفهمید که دلیل تشکیل الگوی پین بار چه بوده است

چرا ناگهان قیمت معکوس شد و بعد مجددا به سمت بالا برگشت؟ برای جواب دادن به این سوال بیایید این نمودار ساعتی را کمی از فاصله‌ی دورتر بررسی کنیم تا بتوانیم نمای کلی را بهتر ببینیم. به این ترتیب می‌توانیم به خوبی بفهمیم که چه اتفاقی افتاده است که منجر به تشکیل این الگو شده است.

برای این‌که نمودار را بررسی کنید هم می‌توانید از همین تایم فریم فعلی استفاده کنید که در این مثال یک ساعته است، هم می‌توانید از یک یا دو دوره استفاده کنید تا اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید.

 

در این‌جا آن چیزی را که دنبالش بودیم پیدا کردیم. به آن ناحیه‌ی مقاومت نگاه کنید که سایه‌ی شمع به آن برخورد کرده است. مقاومت‌های گذشته می‌توانند در آینده نقش حمایت را ایفا کنند. اما حالا چه می‌شود؟ قیمت به این سطح برخورد می‌کند اما نمی‌تواند آن را بشکند و از آن عبور کند. پس به سمت بالا برمی‌گردد.

از آن‌جا که سایه‌ی بلند منجر به تشکیل پین بار صعودی شده است، می‌توانیم با توجه به آن‌چه در روزهای قبلی در این رمزارز اتفاق افتاده است تصمیم خود را برای ورود به معامله بگیریم. پرایس اکشن در مورد همین مسائل صحبت می‌کند. هیچ دو معامله‌ای را نمی‌توانید پیدا کنید که شبیه هم باشند. اما با این همه می‌توان از وقایع گذشته استفاده کرد. در ادامه هم می‌توان با تکیه بر این موارد احتمالات موجود را در مورد این‌که قیمت در آینده تا کجا حرکت خواهد کرد پیش‌بینی کرد.

وقتی که با توجه به پرایس اکشن معامله می‌کنید رفتارتان مشابه یک کارآگاه است. چون برای این که به یک نتیجه‌گیری صحیح برسید باید شواهد زیادی را جمع‌آوری کنید. معامله با پرایس اکشن در واقع معامله کردن با توجه به نواحی تلاقی است. گاهی اوقات بهترین راه ساده‌ترین راه است. نمودارها را بررسی کنید و سپس در خصوص حرکات آینده‌ی قیمت به یک نتیجه‌گیری معتبر برسید.

گام سوم: ورود به معامله

کمی بعد از این‌که دماغه‌ی پین بار شکست می‌توانید وارد پوزیشن شوید.

گام چهارم: حد ضرر

حد ضرر را چند واحد پایین‌تر از سایه‌ی کندل قرار دهید. انتهای سایه مثل ناحیه‌ی حمایتی عمل می‌کند. پس اگر این سطح شکسته شود ممکن است روند نزولی به مسیر خود ادامه دهد. به همین دلیل است که می‌گوییم حد ضرر را کمی پایین‌تر از این سطح قرار دهید.

گام پنجم: استراتژی خروج از معامله

وقتی قیمت به اولین سطح حمایت یا مقاومت روی نمودار برخورد کند باید استراتژی خروج‌تان را پیاده کنید. همان‌طور که می‌بینید قیمت در یک نقطه، به این سطح برخورد کرده است و سپس متوقف شده است. وقتی این شرایط اتفاق می‌افتد باید به سرعت از معامله خارج شد.

جمع‌بندی

پرایس اکشن یکی دیگر از عناصر بنیادی است که باید برای معامله کردن در بازار با آن آشنا شوید. استراتژی‌های بسیار زیادی را می‌توان به کمک پرایس اکشن پیاده کرد. مهم این است که بتوانید چیزی را پیدا کنید که به دردتان می‌خورد و می‌توانید با آن کار کنید و نتایج خوبی بگیرید.

پین بار اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنیم. وقتی بفهمیم پین بار چرا تشکیل شده است می‌توانیم به خوبی از این الگو جواب بگیریم. کندل‌های پین بار در هر تایم فریمی تشکیل می‌شوند. ولی قاعده‌ی کلی این است که تایم‌‌فریم‌های بالاتر سیگنال‌های قوی‌تری را ارائه می‌کنند. اما این به آن معنا نیست که اگر در تایم‌فریم پنج‌ دقیقه‌ای تحلیل ‌کنیم، پرایس اکشن به درستی عمل نخواهد کرد.

البته به یک نکته‌ی مهم هم توجه کنید. با هر پین باری که روی نمودار می‌بینید وارد معامله نشوید و پوزیشن باز نکنید. باید اطلاعات اساسی و مهم را از نمودارها جمع‌آوری کنید. سپس برای این‌که ببینید آیا بر اساس قوانین می‌توانید وارد معامله شوید یا خیر تصمیم نهایی را بگیرید.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب