اکانت کاربری

تایم فریم معاملاتی

اشتراک گذاری:

تایم فریم معاملاتی یعنی مشاهده نمودار در مقاطع مختلف زمانی که شامل موارد ۱ دقیقه ای ٬ ۵ دقیقه ای ٬ ۱۵ دقیقه ای ٬ ۳۰ دقیقه ای٬ ۱ ساعته٬ ۴ ساعته ٬ ۱ روزه ٬ ۱ هفته ای ٬ ماهانه می باشد. این ها دسته بندی های استاندارد و متداول هستند البته دسته بندی های دیگری نیز مانند ۳ دقیقه ای و ۳۰ ثانیه ای و غیره نیز وجود دارد. ما برای مشاهده چارت و تصمیم گیری برای معاملات باید تایم فریم خاصی را انتخاب کنیم. اما تفاوت تایم فریم ها در چیست؟ برای اینکه کنکاش بیشتری در تایم فریم ها داشته باشیم لازم است با مفاهیم کندل ها آشنا شویم در اینجا مقدمه ای در خصوص کندل ها می آوریم اما بحث مفصل آن ها را به بخش خودشان واگذار می کنیم.

 

کندل استیک

کندل ها یا الگوهای شمعی وضعیت معاملات انجام شده در یک بازه زمانی را مشخص می کنند. هر کندل شامل قسمت های زیر می باشد:

  • بدنه
  • سایه بالا
  • سایه پایین

در کندل ها ۴ نقطه اساسی داریم که به شرح زیر تعریف می شوند:

  • قیمت باز شدن: قیمت در لحظه شروع کندل (شروع بازه زمانی)
  • قیمت بسته شدن: قیمت در لحظه پایان کندل (اتمام بازه زمانی)
  • قیمت بالا: حداکثر قیمت در طول بازه زمانی
  • قیمت پایین: حداقل قیمت در طول بازه زمانی

زمانی که تایم فریم ۱ ساعته را انتخاب می کنیم یعنی کلیه نوسانات قیمتی در طول آن یک ساعت توسط کندل قابل مشاهده است این که در این یک ساعت حداکثر قیمت چقدر بوده است (حد بالای قیمت) و حداقل قیمت در این یک ساعت چقدر بوده است (حد پایین قیمت) در ابتدای یک ساعت قیمت چقدر بوده است (قیمت باز شدن) و در زمان به اتمام رسیدن بازه یک ساعته قیمت چقدر بوده است (قیمت بسته شدن)

پس می توان گفت یک کندل یک ساعته حاوی ۴ کندل ۱۵ دقیقه ای می باشد و زمانی که تایم فریم معاملاتی را از یک ساعت به ۱۵ دقیقه تغییر می دهیم هر یک کندل به ۴ کندل تبدیل می شود که هر کدام وضعیت نوسانات قیمت را در ۱۵ دقیقه خود نشان می دهند و در واقع اطلاعات دقیق تری از روند تغییرات قیمت خواهیم داشت.

پس می توان گفت تایم فریم های بزرگ تر اطلاعات کلی تری را درون خود دارند.

پس به عبارتی می توان گفت در هر تایم فریم یک کندل معادل نوسانات قیمتی در مدت یک واحد زمانی آن تایم فریم می باشد. در نمودار قیمتی در قسمت میانی کندل ها حرکت قیمت را نشان می دهند و در پایین مقابل هر کندل یک میله از همان رنگ وجود دارد که معادل حجم معاملات انجام شده در هر واحد تایم فریم می باشد. در اغلب نمودارها با قرار دادن ماوس روی یک کندل یک کلیک روی آن می توانیم محدوده زمانی آن کندل و مقدار دقیق المان های کندل (زمان باز شدن٬ زمان بسته شدن٬ قیمت بالا٬ قیمت پایین) و حجم معاملات انجام شده را مشاهده کنیم.

 

بهترین تایم فریم برای انجام معاملات

بهترین تایم فریم برای انجام معاملات کدام است؟ این سوال اشتباهی است که افراد به محض آشنایی با تایم فریم ها می پرسند. برای انتخاب تایم فریم مناسب جهت معاملات ابتدا کمی بیشتر آن ها را بشناسیم.

روند حرکت معاملات در تایم فریم های مختلف می تواند در خلاف جهت هم باشد. در کل بررسی نمودار قیمت در هر تایم فریم کاملا مجزا است و اگر گفته شود مثلا فلان کوین روند صعودی دارد این حرف اشتباه است باید ذکر شود که در چه تایم فریمی؟

هرچه تایم فریم بزرگ تری انتخاب شود نوسانات جزیی تر نادیده گرفته می شوند و بالعکس هر چه تایم فریم کوچک تری انتخاب شود نوسانات جزیی اهمیت دار می شوند و تاثیر تحرکات قیمتی بزرگ٬ کم رنگ می شود.

طبیعی است که برای بررسی روندهای بلند قیمت باید از تایم فریم های بزرگ استفاده نمود.

معامله گران به جای یک تایم فریم از دو تایم فریم معاملاتی استفاده می کنند بدین گونه که در تایم فریم بزرگ تر روند کلی را بررسی می کنند و سپس در تایم فریم کوچک تر در جهت روند دست به معاملات خود می زنند٬ بدین ترتیب ریسک معاملات کاهش می یابند. این دو تایم فریم معمولا بدین صورت انتخاب می شوند که تایم فریم بزرگ تر در حدود ۴ برابر تایم فریم کوچک تر باشد اما این یک مورد قطعی نیست و معامله گران مختلف انتخاب های متفاوتی دارند و اختلاف بین دو تایم فریم گاهی بین ۳ تا ۱۰ برابر نیز می باشد. برخی نمونه های زوج تایم فریمی جهت معاملات از این قرار هستند: 5min/30min , 15min/1h , 1h/4h , 4h/1d

به تایم فریم بزرگ تر تایم فریم پایه و به تایم فریم پایین تر تایم فریم معاملاتی گفته می شود. اگر فاصله بین تایم فریم پایه با تایم فریم معاملاتی زیاد باشد تاثیر جهت روند روی تایم فریم معاملاتی کم تر می شود از طرف دیگر اگر فاصله کم باشد جهت روند در هر دو تایم فریم همسو می شود و تاثیر دو تایم فریم از بین می رود.

استفاده از تایم فریم های هفتگی یا ماهانه جهت تحلیل روند بیشتر برای هولدرهای بلندمدتی مناسب است که بتوانند صعودها و نزول های اساسی را پیش بینی کنند.

انتخاب زوج تایم فریم جهت معاملات به مدت زمان شما جهت کار کردن بستگی دارد اگر فرصت زیادی ندارید و نمی توانید چند ساعت پشت کامپیوتر نشسته و شرایط را بررسی نمایید بهتر است زوج تایم فریم های بزرگ تر را انتخاب کنید به طور نمونه انتخاب تایم فریم معاملاتی ۵ دقیقه یعنی تا حدود یکی دو ساعت ممکن است معامله باز داشته باشیم و در تایم فریم ۱۵ دقیقه ای این فرآیند می تواند تا چند ساعت هم طول بکشد٬ البته که همه اینها به وضعیت بازار و شدت تغییر قیمت نیز بستگی دارد.

در معاملات ارزهای دیجیتال با توجه به نوسانات زیاد بازار تایم فریم های کوچک تر چندان مناسب نیستند و

به ویژه برای تازه کارها اصلا پیشنهاد نمی شوند. سعی کنید با انتخاب زوج تایم فریم های بزرگ تر از گزند نوسانات در امان بمانید. تایم فریم های ۱ ساعته و ۴ ساعته برای شروع مناسب هستند و پس از رسیدن به تبحر کافی می می توان از تایم فریم های چند دقیقه ای استفاده نمود.

 

کاربرد اندیکاتورها در تایم فریم های مختلف

توجه به این نکته نیز حایز اهمیت است که اندیکاتورها و اسیلاتورها در تایم فریم های متفاوت خروجی های متفاوتی دارند پس ما اندیکاتورها را نیز در تایم فریم معاملاتی خود مشاهده و بررسی می نماییم.

برخی از اندیکاتورها ویژه تایم فریم های خاصی هستند مثلا hash ribbon برای تایم فریم های کوچک مناسب نبوده و در تایم فریم های بزرگ بررسی می شود. توجه به اینگونه نکات دقت ما را در انجام معاملات افزایش می دهد.

 

محدوده های حمایت و مقاومت در تایم فریم های مختلف

دانستن این نکته ضروری است که در تایم فریم های مختلف محدوده های حمایت و مقاومت متفاوت می باشند و البته در برخی محدوده ها می توانند مشترک باشند که آن محدوده ها٬ محدوده های قوی خواهند بود. اصولا محدوده های حمایت مقاومت قوی در تایم فریم های بزرگ تر قابل مشخص شدن هستند. و در نهایت اینکه ما در تایم فریم معاملاتی خود این محدوده ها را تعیین و بر اساس آن عمل می کنیم.

 

نحوه انجام معاملات در دو تایم فریم

همانطور که پیش تر نیز گفتیم در تایم فریم بزرگ تر (پایه) روند را شناسایی می کنیم و در تایم فریم کوچک تر (معاملاتی) در جهت روند معاملات خود را آغاز می کنیم بدیهی است که برای انجام معاملات طبق استراتژی خود عمل می کنیم. بدین معنا که اگر در تایم فریم پایه روند صعودی بود در تایم فریم معاملاتی فقط در معاملات long (BUY) شرکت می کنیم و اگر روند نزولی بود فقط در معاملات short (SELL) شرکت می کنیم.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب