اکانت کاربری
TP SL

نحوه تعیین حدسود و حدضرر

اشتراک گذاری:

همانطور که می دانیم یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در معاملات تجاری تعیین نسبت ریسک به پاداش می باشد (اگر نمی دانید مقاله معرفی شده در این خصوص را حتما مطالعه نمایید) برای این منظور باید بتوانیم حدسود و حدضرر را به درستی تعیین کنیم.

مقاله زیر برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود:

نسبت ریسک به پاداش (R/R ratio)

برای ادامه مقاله بهتر است با مفاهیمی همچون خطوط مقاومت و حمایت و همچنین اندیکاتورها آشنایی داشته باشید تا دچار مشکل در فهم مطالب نشوید.

 

تعیین حد سود

ابتدا به حد سود می پردازیم٬ هنگام درج معامله حد سود را با نام Take Profit یا TP مشخص می کنیم. اینجا همان نقطه خروج می باشد که باید از معامله خارج شویم.

توجه: این موارد معامله گری برای معامله گران روزانه می باشد بلندمدتی ها ترجیح می دهند در نقاط سود بخشی از سود خود را نقد کنند چرا که مثلا سود آن ها پس از چندسال چندین برابر شده است.

اما چگونه می توان حدسود را تعیین نمود٬ این در واقع کاملا به استراتژی معاملاتی بستگی دارد٬ استراتژی های معاملاتی علاوه بر نقطه ورود نقطه خروج را نیز مشخص می کنند. به طور مثال در صورت استفاده از اندیکاتور RSI همانطور که در اشباع فروش وارد معامله می شویم در اشباع خرید نیز از معامله خارج می شویم.

برخی اندیکاتورها مانند فیبوناچی چندین تارگت را مشخص می کنند که با رسیدن به اولین تارگت می توان از معامله خارج شد٬ در این مورد خاص می توان هنگام رسیدن به اولین تارگت سیو سود کرد و بخشی از سرمایه را از معامله خارج نمود و حدضرر را نیز پایین همین تارگت تنظیم مجدد می کنیم و حدسود جدید را برای تارگت بعدی تنظیم می کنیم و منتظر رفتار نمودار می شویم تا در صورت صعود مجدد از حرکت نمودار قیمتی باز هم سود دریافت کنیم.

در برخی از استراتژی ها نیز نقطه خروج تعیین نشده است باید دید استراتژی چه می گوید مثلا ممکن است روند به این صورت باشد که حدضرر را کمی پایین تر از حداقل قیمت روزانه قرار دهیم و حد سود را به اندازه ۲ برابر آن (جهت داشتن نسبت ریسک به ریوارد ۲) البته در این موارد برای تعیین مقدار درست ریسک به ریوارد باید استراتژی را روی چارت مطالعه نمود و دید معمولا بعد از سیگنال ورود چه میزان از رشد اتفاق می افتد.

در استراتژی های اسکالپری اما قضیه معمولا متفاوت است٬ این استراتژی ها که بر مبنای حجم معاملات بالا و سود کم بنا شده اند معمولا سود را به صورت درصدهای پایین مثلا ۲/۰ درصد یا ۴/۰ درصد تعیین می کنند این معاملات معمولا نمی توانند نسبت ریسک به پاداش خوبی داشته باشند و اغلب از نسبت ۱ استفاده می کنند یعنی حدضرر نیز به همان میزان تعیین می شود زیرا در تایم فریم های پایین مورد استفاده قرار می گیرند و باید نوسانات ارزها را نیز مدنظر داشت.

 

تعیین حد ضرر

برخی از استراتژی ها شرط خروج را نیز دارند و حتی درصورت حرکت نمودار در خلاف روند پیش بینی شده نیز سیگنال خروج را صادر می کنند اما بهتر است جهت اطمینان حتما حدضرر جداگانه نیز رعایت شود. البته این که اندیکاتور بتواند حدسود و حدضرر معامله را تعیین کند صرفا برای استفاده از ربات می باشد و در معامله دستی شما باید عدد حدسود و حدضرر را به صورت دستی دقیقا وارد نمایید.

یکی از شیوه های تعیین حدضرر به ویژه در استراتژی های price action قرار دادن حد ضرر پایین محدوده مقاومت و تعیین حد سود در نزدیکی محدوده حمایت می باشد.

شیوه دیگری که بین معامله گران کاربرد دارد تعیین حدضرر به صورت درصدی از قیمت می باشد مثلا برای معاملات در تایم فریم های پایین تر و بازه زمانی کم از حدود ۳٪ و برای معاملات طولانی تر که در تایم فریم های بزرگ تر انجام می شوند حدود ۷٪ استفاده می شود البته این مورد کاملا دست شماست و ممکن است بسته به میزان ریسک پذیری شما و جفت ارز انتخابی متفاوت باشد.

نکته مهم در تعیین حدضرر این است که نباید خیلی نزدیک به محدوده ورود باشد که باعث شود با یک نوسان کوچک حدضرر زده شود و معامله با ضرر بسته شود و نباید خیلی دور باشد که که در صورت حرکت روند در خلاف جهت پیش بینی شده ضرر زیادی کنیم.

اصولا با انجام backtest های مختلف می توان حدضرر مناسب را برای استراتژی مورد استفاده پیدا نمود.

برخی اندیکاتورها جهت کمک به معامله گران در انتخاب حدضرر وجود دارد مانند attr که نوسانات ۷ کندل قبلی را نشان می دهد و می توان حدضرر را به آن میزان پایین تر از محدوده ورود یا پایین تر از محدوده مقاومت انتخاب نمود تا از گزند نوسانات در امان بود.

یکی از قواعدی که برای حدضرر برخی از معامله گران رعایت می کنند بدین گونه است که حدضرر در هیچ معامله ای نباید بیش از ۳٪ کل موجودی حساب باشد و در مجموع معاملات باز کل حدضرر نباید بیش از ۶٪ کل موجودی حساب باشد. این گونه قوانین کمک می کنند تا ضررهای شما در مقابل کل موجودیتان بسیار اندک باشد و سرمایه شما حفظ شود. همچنین توصیه می شود حدضرر روزانه یا هفتگی نیز برای خود داشته باشید تا چنانچه چندین معامله پشت سرهم وارد زیان شد آن روز دست از معامله بکشید و معاملات خود را بررسی کنید و علت زیان های خود را مرور کنید.

 

نداشتن حدضرر در معاملات چه اشکالی دارد

اگر در معامله ای حد ضرر نداشته باشیم چه اتفاقی می افتد ممکن است بازار اصلاح یا سقوط کند و هر چه بیشتر در این وضعیت بمانیم سرمایه بیشتری را از دست می دهیم. عده ای می گویند صبر می کنیم تا بازار برگردد شما بگویید اشکال این جمله چیست؟ بله روند بازگشت بازار ممکن است بیش از یک سال طول بکشد و در طول این مدت شما نمی توانید هیچ معامله ای داشته باشید اما اگر از همان ابتدا اشتباه خود را پذیرفته و از معامله خارج شوید در طول یک سال فوق می توانید معاملات بسیاری داشته باشید و نه تنها زیان فوق جبران می شود بلکه سودهای زیادی نیز بدست می آیند.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب