اکانت کاربری

استراتژی معاملاتی چیست؟

اشتراک گذاری:

استراتژی معاملاتی چیست؟ خیلی از پیج ها و کانال ها می گند هر کس باید استراتژی خاص خودش را داشته باشه اما بهتون نمی گند استراتژی معاملاتی چی هست و چجوری باید بهش رسید شاید خودشونم درست نمیدونند.

اول چند تا نکته می گم راجع به استراتژی های معاملاتی که کامل روشن بشید.

  • هیچ استراتژی نمی تواند ۱۰۰٪ درست عمل کند. در بهترین شرایط یک خبر به راحتی می تواند همه چیز را به هم بزند.
  • تعداد استراتژی های مورد استفاده توسط معامله گران بسیار زیاد هستند و معمولا بعد از مدتی هر کسی استراتژی خاص خود را دنبال می کند!
  • استراتژی های ممکن است در شرایط مختلف بازار متفاوت عمل کنند پس یک معامله گر موفق برای بازارهای مختلف استراتژی های متفاوتی را به کار می گیرد.
  • استراتژی ها ممکن است در جفت ارزهای مختلف بازدهی متفاوتی داشته باشند برای برخی خوب و برای برخی بد عمل کنند پس آن ها را در جفت ارزهای مختلف باید امتحان کرد.
  • استراتژی های ممکن است به مرور زمان قدرت خود را از دست بدهند و ضعیف تر شوند در واقع بازار هوشمندانه تر می شود و جلوی استراتژی های می ایستد. پس همواره باید جویای استراتژی های جدید بود.

هدف استراتژی

اول ببینیم استراتژی چی هست و چه هدفی را دنبال می کند.

هر معامله گری در بازار قصد دارد بازار را شکست دهد و در معاملات خود سود کند این کار را با استفاده از یک استراتژی معاملاتی انجام می دهد. یک استراتژی موفق باید نقطه ورود مناسبی را مشخص کند تا بتواند بازار را شکست دهد و معامله را وارد سود کند و همچنین لازم است نقطه خروج مناسبی را نیز ارایه دهد تا معامله در موقع مناسب بسته شود. نقطه خروج با اسم های قیمت هدف٬ تارگت و حدسود نیز شناخته می شود. نهایتا استراتژی خوب لازم است حدضرر را نیز تعیین کند تا در صورت حرکت بازار به سمت معکوس بتواند با حداقل زیان معامله را ببندد.

پس به طور خلاصه هر استراتژی شامل موارد زیر است:

  • تعیین نقطه ورود
  • تعیین نقطه خروج (حدسود)
  • تعیین حدضرر

 

نقاط ورود و خروج

برخی از استراتژی ها ممکن است چند نقطه خروج یا تارگت به ما بدهند که بعدا به آن ها خواهیم رسید.

حالا بریم ببینیم این استراتژی ها از کجا می آیند.

ساده ترین نوع استراتژی اینه که از بعضی ها شنیدم می گند بازار منفی شد بخر بازار مثبت شد بفروش. این روش خیلی شبیه قماربازی هست و استدلال مناسبی نداره البته که بهتر از بعضی ها هست که توی بازار مثبت می خرند و توی بازار منفی می فروشند٬ شاید بگید آخه کی این کار رو می کنه باور کنید همه تریدرها در شروع کارشون درگیر این داستان می شند بهش می گند فومو (ترس جا موندن) در این مورد مقاله ای خواهیم داشت که بتونید خودتون را در شرایط بحرانی کنترل کنید این مهم ترین وظیفه یک معامله گر هست.

استراتژی که راجع بهش حرف زدیم بیشتر شبیه شوخی بود و استراتژی به حساب نمیاد. چرا؟ کدوم یکی از اون سه عامل رو داره هیچکدوم حتی نقطه ورود را هم دقیقا مشخص نمی کنه. خوب حداقل با چیزهایی که تا الان یادگرفتیم می توانیم استراتژی خوب و بد را تشخیص بدهیم.

حالا بریم ببینیم استراتژی ها رو از کجا پیدا کنیم. برای این کار باید روندها و اندیکاتورها و کندل استیک ها و خلاصه تحلیل تکنیکال رو بشناسیم.

باری تحلیل چارت قیمت از ابزارها و شیوه های زیر استفاده میشه و یک تحلیل گر باید همه آن ها را بشناسد:

  • اندیکاتور
  • اسیلاتور
  • امواج الیوت
  • کندل استیک ها (الگوهای شمعی)
  • ترسیم محدوده های حمایتی و مقاومتی

برای انجام این تحلیل ها بهترین سایتی که برای همه بازارها یعنی بازار سهام٬ فارکس و ارزهای دیجیتال ازش استفاده میشه سایت tradingview.com هست.

توی بخش آموزش قسمت تحلیل تکنیکال طرز کار با سایت tradingview و ابزارهای بالا هر کدوم در بخش خودش توضیح داده شده است. کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی را مطالعه کنید.

حالا این ها به ما چی می دهند؟ یک نقطه ورود مناسب و یک نقطه خروج مناسب.

سوالی که پیش می آید این هست که یعنی ما می تونیم در قله بخریم و در کف بفروشیم؟ خیر تو خیلی از پیج ها و کانال ها این موضوع را دیدم سریعا از این جور جاها در برید که طرف خودشم نمی دونه چی می گه. کسی نمی تونه در سقف خرید کنه و در کف بفروشه. برای اتمام روند صعودی باید تاییدیه هایی را بگیریم از روی کندل ها یا خطوط مقاومتی پس همیشه مقداری پایین تر می فروشیم و کمی بالاتر می خریم. در واقع بخشی از نوسان را روش سوار میشیم.

گاهی برای تعیین نقطه ورود در یک استراتژی فقط از یک ابزار استفاده نمیشه و ترکیبی از آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. مثلا استراتژی می گه اگر فلان اندیکاتور سیگنال خرید صادر کرد و چارت قیمت در نزدیکی خط حمایت بود (بالای خط حمایت) و کندل صعودی مشاهده شد می توانیم خرید را انجام بدهیم.

فکر کنم الان بهتر متوجه شدید داستان از چه قراره. در واقع هر استراتژی مجموعه ای از قوانین هست که نحوه معاملات ما رو تعیین می کنند.

بعضی از استراتژی ها ممکن است به شما نقطه خروج ندهند و نقطه خروج را بر اساس درصد سود تعیین کنند هرچند خیلی روش قوی نیست اما این هم یک روش هست البته با ابزار جدیدی که صرافی ها در اختیار تریدرها گذاشتند (trailing) دیگه این روش هم مناسب هست این ابزار جالب اجازه می ده در صورت صعودی بودن بازار سودهایی بیش از درصد تعیین شده بدست بیارید.

تعیین حد ضرر

هنوز یک بخش از استراتژی ما مونده یعنی حدضرر. برای تعیین حدضرر روش های مختلفی وجود داره برخی اندیکاتورها برای این کار وجود دارند و یا در بعضی از استراتژی ها حدضرر رو با درصد مشخص می کنند و یا گاهی اون رو زیر خط حمایت قرار می دهند و یا حدضرر را کمی پایین تر از کم ترین قیمت روز تعیین می کنند. این که کدام روش را انتخاب کنید تا حد زیادی به خود شما بستگی دارد برای آشنایی بیشتر با تعیین حدضرر مقالات زیر را توصیه می کنیم.

مقالات زیر برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شوند:

نحوه تعیین حد سود و حدضرر

تعیین محدوده های حمایت و مقاومت

 

احساسات معامله گر

استراتژی شما به مرور زمان کامل تر میشه اما چطوری؟ یک معامله گر باید دفتر معاملات داشته باشه و معاملات خودش را یادداشت کنه حتی اگر احساس کردید جایی استراتژی شما خطا داره باید طبق استراتژی رفتار کنید و هرگز تحت تاثیر احساسات چیزی را تغییر ندهید برای هر معامله دلایل ورود و خروج باید ثبت بشوند و معاملاتی که به ضرر منجر می شوند را مجدد بررسی کنید تا ضعف های استراتژی خودتان را شناسایی کنید حتی معاملات سودده که سود کم تر از بازار داده اند را بررسی کنید و ضعف های آن ها را اصلاح کنید بدین ترتیب مرتب به قوانین استراتژی شما افزوده میشه و قسمت هایی تغییر می کنه و نهایتا به یک استراتژی خوب که با روحیات شما سازگار هست می رسید. توی این مسیر حتی گاهی به موارد جالبی می رسیم مثلا این که فلان جفت ارز طرز رفتارش با روحیه شما سازگار نیست٬ بله درست شنیدید رفتار ارزها و سهم ها متفاوته چون بازیگردان آن ها (در ارزهای دیجیتال نهنگ ها) متفاوت هست ممکنه توی یک جفت ارز خاص ما مرتب ضرر کنیم بهتره ازش انتقام نگیرید رهاش کنید و برید سراغ ارزی که بیشتر باهاتون دوست باشه و روندهاش برای شما بیشتر قابل درک باشه.

 

مورد دیگه ای که خیلی تاثیر گذار هست نحوه انجام معاملات شماست این که معاملات خود را به صورت کوتاه مدتی٬ میان مدتی یا بلند مدتی انجام می دهید. مثلا در معاملات بلند مدتی هدف همراهی با یک ارز در زمان طولانی و گرفتن سود حداکثری است در این موارد پس از رسیدن به حد سود به جای خروج کامل ممکن است سیو سود انجام شود این موارد را در مقاله نحوه تعیین حد سود و حدضرر که پیش تر گفته شد می توانید مطالعه کنید.

 

در استراتژی خودتان می توانید میزان سرمایه دخیل در معامله را نیز تعیین کنید بحث در این مورد مفصل است به مدیریت ریسک معاملات مربوط می شود به طور خلاصه می توان گفت همه سرمایه معاملاتی خود را نباید وارد معامله نمود و بسته به ریسک پذیری فرد٬ شرایط خاص آن معامله (به ویژه نسبت ریسک به پاداش) و میزان نقدشوندگی آن جفت ارز میزان سرمایه ورودی را تعیین می کنیم.

 

مقالات زیر برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شوند:

مدیریت ریسک معاملات

نحوه محاسبه نسبت ریسک به پاداش

نسبت برد به باخت چیست

 

الان می تونیم یک تعریف جامع از استراتژی معاملاتی داشته باشیم٬ اول شما بگید و بعد تعریف زیر را نگاه کنید.

استراتژی معاملاتی: مجموعه ای از قوانین که بتوانند نقطه ورود٬ نقطه خروج و حدضرر را مشخص کنند و همچنین مقدار سرمایه جهت معامله را تعیین کند.

 

اثر پذیری استراتژی

هر استراتژی نسبت برد به باخت مشخصی دارد که میزان اثر پذیری آن استراتژی را مشخص می کند اما خیلی جای نگرانی نیست می دونیم که هیچ استراتژی نمی تواند موفقیت کامل را داشته باشد پس برای جبران آن باید سودها را افزایش دهیم و زیان ها را کم کنیم٬ در اغلب استراتژی ها می توان نسبت ریسک به پاداش را برای هر معامله محاسبه نمود. این نسبت که در واقع نسبت حدسود به حدضرر است بیانگر کیفیت یک معامله است اینکه درصورت سود چقدر سود می کنیم و در صورت حرکت نمودار در خلاف جهت پیش بینی شده چقدر زیان می کنیم. هرقدر که این نسبت بزرگتر باشد به معنای بیشتر بودن سود در مقابل زیان است و معامله جذاب تر خواهد بود. برخی از معامله گران حتی در نسبت های ۱ به ۱ نیز ورود می کنند که ریسک بالایی دارد و اصلا توصیه نمی شود٬ حداقل نسبت ۲ برای ورود به یک معامله لازم است البته این موضوع به استراتژی شما نیز بستگی دارد.

به طور مثال اگر نسبت فوق ۳ باشد به این معناست که در مقابل هر واحد زیان ۳ واحد پتانسیل سود وجود دارد٬ در مقاله ای که پیشتر معرفی شد این موضوع به خوبی توضیح داده شده است.

 

تعداد معاملات

سوال دیگه ای که پیش می آید اینه که در طول روز چند تا معامله باید انجام داد؟ این موضوع کاملا به استراتژی شما بستگی داره یعنی چی؟ مثلا اگر استراتژی شما بلندمدتی است احتمالا در سال یکی دو تا خرید می کنید. اما در استراتژی های روزانه هم باید مراقب بود نیازی نیست تعداد معاملات روزانه زیادی داشته باشید حتی یکی دو تا معامله می تونه کفایت کنه.

یک استراتژی ممکن است در روز چندین دستور ورود بدهد و استراتژی دیگر هفته ای یکی دو تا دستور ورود. البته این موضوع معمولا به تایم فریم معاملاتی شما نیز برمی گردد٬ معمولا با کوچک کردن تایم فریم تعداد سیگنال های ورود نیز افزایش می یابد و معاملات زودتر بسته می شوند. اگر فرصت کافی دارید تایم فریم های کوچک را انتخاب کنید اما اگر زیاد فرصت ندارید با انتخاب تایم فریم های بزرگ تر می توانید آسوده خاطر به سایر امور برسید. تفاوت در این است که در تایم فریم های کوچک تر دامنه نوسانات کوچکتر است و سودها کمتر و تعداد معاملات بیشتر٬ در تایم فریم های بزرگ اما دامنه نوسانات وسیع تر می شود و زمان رسیدن به تارگت ها طولانی تر و البته سودهای بیشتر.

همیشه برای کار در تایم فریم ها ابتدا روند بازار را در تایم فریم بزرگتر بررسی می کنیم و سپس در تایم فریم کوچک تر معاملات خود را در جهت روند بازار انجام می دهیم. انتخاب این زوج تایم فریمی با شماست برای مثال زوج تایم فریم های معاملاتی که اغلب معامله گران استفاده می کنند را معرفی می کنیم: 5min/30min , 15min/1h , 1h/4h , 4h/1d

البته این موارد کاملا انتخابی است و در کل بهتر است تایم فریم معاملاتی بین ۳ تا ۱۰ برابر کوچک تر از تایم فریم ساختاری و تشخیص ترند بازار باشد.

مقاله زیر برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود:

تایم فریم معاملاتی

 

شرایط ترید کردن

یک معامله گر باید منضبط باشد شما در این شرایط رییسی ندارید پس لازم است بتوانید اصولی را تدوین کنید و به آن ها پایبند باشید تمرکز حواستان روی کارتان باشد برای معاملات روزانه و اسکالپری تا بسته شدن معامله از پای سیستم تکان نخورید.

شما باید قبل از معامله کردن مدتی به چارت خیره بشید و صرفا با بازار هماهنگ بشید این موضوع مهمی است که نباید سریعا وارد معامله شد ممکنه در بازار رفتاری وجود داشته باشه یا اینکه بازار منتظر خبری هست اینجور وقتها میبینیم بازار بی قراره اونوقت می تونیم با بررسی خبرها متوجه بشیم که چه خبره. من خودم به شخصه موقع خبرها ترجیح می دم کاری نکنم و نظاره گر باشم٬ در واقع اخبار را پیش خور نمی کنم اما بعد از رسمی شدن خبر و مشخص شدن جهت بازار معمولا بهترین فرصت برای ورود به یک معامله هست برای این موضوع نباید روی خبر تمرکز کنید شما می تونید دمیده شدن روح خبر را در چارت مشاهده کنید یعنی اگر یک مرتبه جهش قیمت دیدیم یعنی یک خبر مثبت داشتیم و الان موقع سوار شدن بر بازار هست البته برای ورود طبق استراتژی خودتون عمل کنید و اگر سیگنال ورود داشتید خرید کنید٬ اگر در چنین شرایطی استراتژی شما سیگنال ورود نداشت در برنامه دوره ای خودتون مثلا ماهانه بررسی کنید که چطوری می تونید استراتژی خودتون را کامل تر کنید و چه مواردی را باید بهش اضافه یا کم کنید.

پس یه نتیجه گیری مهم هم از این قسمت داشته باشیم اصلا نیازی نیست خودتون را درگیر اخبار کنید٬ ماهیت اخبار و ماهیت اتفاقات بنیادی در چارت قیمت وجود داره و به راحتی مشاهده میشه. تنها جایی که لازم هست اخبار و اطلاعات بنیادی را بررسی کنید برای شناسایی پروژه های جدید هست ارزهایی که برنامه قوی و کاربردی با خودشون دارند و می توانند آینده درخشانی داشته باشند. تنها کاری که باید بکنید این هست که استراتژی معاملاتی خودتون را تعریف کنید و به اون پایبند باشید هرگز خارج از چهارچوب استراتژی تون معامله نکنید و به جای اون سعی کنید نقاط ضعف و قوت استراتژی تعریف شده را پیدا کنید و به مرور زمان آن را کامل تر کنید.

در بخش استراتژی های معاملاتی ما سعی می کنیم مرتب استراتژی های معامله گران مختلف را معرفی کنیم می توانید از بخش فوق حسابی استفاده کنید.

در بخش زیر می توانید استراتژی های مختلف را بررسی کنید:

معرفی استراتژی های معاملاتی مختلف

 

 چیستbacktest

وقتی یک استراتژی را تدوین کردید می توانید آن را تست کنید و ببینید در بازارهای گذشته چطور کار میکند حتی استراتژی های دیگران را نیز می توانید تست کنید به این عملیات backtest گفته میشود بدین ترتیب می توانید میزان موفقیت یک استراتژی را بسنجید. برای این کار سایت های مختلفی وجود دارند که یکی از آن ها tradingview می باشد با تعریف استراتژی و نقاط ورود و خروج می توان آن را در یک بازه مشخص امتحان کرد خروجی این تست تعداد معاملات٬ نسبت برد به باخت و درصد سود و زیان می باشد. لازم است حتما پیش از کار با یک استراتژی در دنیای واقعی آن را ابتدا در این محیط ها تست نمود و سپس آن را در محیط واقعی تست نمود و پس از آن وارد فضای معاملاتی شد.

 

حالا دیگه با همه چیز در خصوص استراتژی های معاملاتی آشنا شده اید اگر استراتژی خاصی دارید به ما هم بگید می تونید با بقیه به اشتراک بزاریدش تا همه از سودهای بازار لذت ببریم و درآمدهای خوبی را بدست بیاریم.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب