اکانت کاربری

دو استراتژی با استفاده از اندیکاتور Williams %R

اشتراک گذاری:

استراتژی Williams Percent Range که در فارسی آن را معمولا با نام اسیلاتور Williams %R یا به اختصار %R می‌شناسند یک استراتژی معاملاتی کوتاه‌مدت برای معامله‌گران روزانه است. انجام معاملات روزانه کاری پرریسک است چرا که بیش از ۸۵٪ معامله‌گران در این شرایط با شکست مواجه می‌شود. اما این اندیکاتور به ما کمک می‌کند تا کفه‌ی ترازو را به نفع خودمان سنگین کنیم. پس بهتر است یاد بگیریم که این اندیکاتور چطور می‌تواند به ما کمک کند که پایه و اساس معاملات‌مان را محکم بچینیم، در قیمت پایین خرید کنیم و با قیمت بالا بفروشیم.

اندیکاتور Williams %R را لری ویلیامز افسانه‌ای ابداع کرده است. لری یک معامله‌گر حرفه‌ای است که در دنیای تجارت برای جهانیان شناخته‌ شده است. لری ویلیامز نخستین بار در کتاب پرفروش خود با عنوان «چطور سال گذشته یک میلیون دلار از بورس کالا درآمد کسب کردم» که در سال ۱۹۷۳ آن را نوشته بود از این اندیکاتور رونمایی کرد. البته ویلیامز از سال ۱۹۶۶ از اندیکاتور مومنتوم برای انجام مبادلات سهام، فیوچرز، ارزها و کامودیتی استفاده می‌کرد.

توجه به این مسئله مهم است که شهرت عمده‌ی ویلیامز به دلیل برنده شدن او در مسابقات قهرمانی جام جهانی معاملات فیوچرز در سال ۱۹۸۷ است. یعنی زمانی که او توانست ۱۰ هزار دلار را به بیش از ۱.۱ میلیون تبدیل کند؛ آن هم در یک بازه‌ی زمانی یک‌ساله. یعنی یک بازگشت ۱۱۳۰۰ درصدی با پول واقعی که حقیقتا کاری است خیره‌کننده. بیایید ابتدا تکلیف این مسئله را مشخص کنیم که اصلا اسیلاتور Williams %R چیست.

اندیکاتور Williams %R چیست؟

اندیکاتور Williams %R یا به اختصار %R یکی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که در بازه‌ی صفر و ۱۰۰- نوسان می‌کند. این اندیکاتور به ما اجازه می‌دهد اطلاعات ارزش‌مندی را در خصوص قدرت یا ضعف روند سهام، کامودیتی، جفت ارزها، ارز دیجیتال یا سایر ابزارهای مالی که در گروی قیمت هستند به دست آوریم.

اساسا اندیکاتور ویلیامز یک اندیکاتور قدرتمند روندی است که می‌تواند به ما کمک کند معاملات روزانه را در هر بازار مالی در هر کجای جهان انجام دهیم.

چنانچه در این اندیکاتور عدد صفر را مشاهده کردید، به آن معناست که معاملات بازار نزدیک‌تر یا بالاتر از بیشترین سقف در دوره‌ی انتخابی در حال انجام است. به طور معکوس مشاهده‌ی عدد ۱۰۰- نشان از آن دارد که بازار در نزدیکی یا زیر پایین‌ترین کف تشکیل‌شده در دوره‌ی انتخابی معامله می‌شود.

اما برای آن‌که یک معامله‌گر روزانه‌ی موفق شوید، باید بر مجموعه‌ای قوانین نظام‌مند تکیه کنید. در ادامه دو استراتژی را به شما معرفی می‌کنیم که این قوانین را در دل خود جای داده است.

استراتژی‌های Williams %R

در این بخش می‌خواهیم قوانین معاملاتی را با کمک استراتژی‌های اندیکاتور Williams %R توضیح دهیم. در هنگام انجام معاملات روزانه، نباید تصمیم‌گیری‌ها‌ی‌تان با ابهام همراه باشد. همین‌جاست که اندیکاتور ویلیامز به کمک‌ شما خواهد آمد. این اندیکاتور یک سیستم قانون‌مند است که به شما اجازه می‌دهد از موضعی قدرت‌مند معاملات خود را انجام دهید. پس بهتر است دو استراتژی را با کمک این اندیکاتور شرح دهیم.

استراتژی شماره‌ی ۱؛ رنج قیمتی معاملات روزانه با اندیکاتور Williams %R

بازار در اکثر مواقع در یک محدوده‌ی مشخص رنج می‌زند و حرکتش محدود به همین بازه خواهد بود. نه صعودی آن‌چنانی را شاهد خواهیم بود و نه ریزشی قابل‌توجه. این حقیقتی است که تقریبا به خوبی برای همه عیان شده است. بنابراین اگر می‌خواهید فعالیت خود را در نقش یک معامله‌گر روزانه دنبال کنید، باید به محدوده‌های معاملاتی و رنج‌های رمزارزها توجه کنید و بر اساس آن رویکردی مشخص داشته باشید.

مشخص کردن زمان‌بندی بازار رنج آن‌طور که گمان می‌رود آسان نیست. در این شرایط اغلب حاشیه‌های سود بسیار اندک هستند. به همین دلیل است که باید بتوانید نقاط عطف و چرخش بازار را به کمک یک تک‌تیرانداز دقیق شناسایی کنید. این تک‌تیرانداز همان اندیکاتور ویلیامز است. حتی پیش از این‌که بخواهیم سیگنال‌های معاملاتی را شروع کنیم ابتدا نیازمند آن هستیم که یک بازار محدود به رنج را بیابیم.

لری ویلیامز در کتاب پرفروش خود که بالاتر به آن اشاره کردیم می‌گوید: «این اندیکاتور همان‌طور که سوابق آن نشان می‌دهد طراحی شده است تا در شناسایی دقیق سقف‌ها و کف‌های بازارهای رنج به کمک من بیاید.» حال باید ادعای او را بیازماییم تا ببینیم چقدر صحت دارد. در مرحله‌ی بعدی هم نمونه‌ای واقعی در بازار را نشان خواهیم داد که عملکرد این اندیکاتور را مشخص می‌کند.

پس از این‌که توانستیم یک بازار رنج را بیابیم باید منتظر بمانیم تا اندیکاتور ویلیامز مقادیری بالا را نشان دهد.

اگر به دنبال دریافت سیگنال خرید هستیم باید منتظر بمانیم تا اندیکاتور عدد ۱۰۰- را نشان دهد. این عدد علاوه بر این‌که نشان از اشباع فروش دارد، به معنای آن است که عرضه در حال کاهش است. اگر اندیکاتور مومنتوم سیگنال‌های دقیقی ارائه کند، بازار باید شاهد جهش باشد. یا دست‌کم باید تلاشی برای رهایی از شرایط اشباع فروش کند و خود را بالا بکشد.

استراتژی ورودی که در اینجا بیان می‌کنیم بسیار ساده است. اجازه دهید کندلی که ۱۰۰- را در اندیکاتور R% نشان می‌دهد بسته شود و در آن نقطه خرید را انجام دهید.

افزون بر این مسئله ما به دنبال آن هستیم که شمعی که نشان‌گر عدد ۱۰۰- است دامنه‌ی معاملاتی بزرگتری نسبت به کندل‌های پیش از خود داشته باشد. از نقطه نظر تکنیکال این مسئله در زمان معکوس شدن و تغییر بازار هر نوعی از مقاومت را از بین می‌برد.

برای یافتن استراتژی خروج و مدیریت حد ضرر، به سادگی می‌توان به همان محدوده‌ی معاملاتی شناسایی‌شده در گام نخست استناد کرد. یعنی حدضرر ایمن را پایین‌تر از کف حمایتی محدوده می‌گذاریم. در سمت مقابل حد سود را نیز بالاتر از محدوده‌ی مقاومت قرار می‌دهیم. در تصویر می‌توانید این موارد را مشاهده کنید.

نکته‌ی قابل توجه در این اندیکاتور متنوع بودن آن است که به شما اجازه می‌دهد با توجه به سبک معاملاتی خود از آن استفاده کنید. در ادامه نیز می‌خواهیم دومین روش ابداعی موثر را بر مبنای اندیکاتور Williams %R بیان کنیم.

 استراتژی دوم: معاملات روزانه و حرکات شدید مومنتوم با اندیکاتور Williams %R

به کمک این اندیکاتور ما راهی را به شما نشان می‌دهیم که بتوانید به جای شناسایی بازارهای بیش‌خرید و بیش‌فروش، حرکت‌های شدید را بیابید. اکنون بیایید این روش را با هم مرور کنیم.

معاملات مومنتوم ممکن است باعث رضایت‌مندی سریع شما شود و اندیکاتور ویلیامز نیز به شما کمک می‌کند تا نیازهای مالی خود را برآورده کنید. در ادامه می‌توانیم به کمک این ابزار نحوه عملکرد معاملات مومنتوم را شرح دهیم.

مرحله‌ی نخست این است که خطی در سطح ۵۰- اندیکاتور در نظر بگیریم. استراتژی مومنتوم حول محور این سطح شکل می‌گیرد. به منظور به دست آوردن جلوه‌ای بصری و شناسایی بهتر و سریع‌تر سیگنال‌های معاملاتی بالقوه، خطی را در این سطح روی اندیکاتور ترسیم می‌کنیم. این خط در واقع محدوده‌ی حرکتی اندیکاتور را به دو نیمه‌ی مساوی تقسیم می‌کند. زمانی که خط اندیکاتور از این سطح عبور می‌کند، می‌توان از تغییر در مومنتوم مطلع شد.

 

سطوح اشباع فروش و اشباع خرید نیز به همین ترتیب تغییر می‌کنند و به ترتیب برابر خواهند بود با ۹۰- و ۱۰-. حال بیایید ببینیم پیش از آن‌که بخواهیم وارد معامله شویم نیازمند توجه به چه مواردی هستیم.

مرحله‌ی دوم در شرایطی پیش می‌آید که اسیلاتور از سطح بیش‌فروش حرکت می‌کند و از سطح ۵۰- نیز عبور می‌کند.

در این زمان باید اقدام به خرید کنید. در واقع این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که دو شرط هم‌زمان اتفاق بیفتند. با مشاهده‌ی این دو شرط می‌توان خریدی مطمئن داشت.

نخستین شرط آن است که باید اندیکاتور را در محدوده‌ی ناحیه‌ی اشباع فروش مشاهده کنیم. در حقیقت زمانی بازار را در این محدوده می‌بینیم که اندیکاتور زیر سطح ۹۰- قرار گرفته باشد. دومین شرط این است که اندیکاتور از ناحیه‌ی اشباع فروش حرکت کند و محدوده‌ی ۵۰- را از پایین به بالا قطع کند.

این تغییر در مومنتوم نشان‌گر آن است که می‌توانیم فرصت‌های معاملاتی را در نظر بگیریم؛ البته در جهتی که اسیلاتور سطح ۵۰- را قطع کرده است. در موردی که ما بیان کردیم، جهت‌مان رو به سمت بالاست تا بتوانیم خرید را پس از آن انجام دهیم. در پوزیشن‌های فروش، این موارد برعکس خواهند بود.

جمع‌بندی

به طور خلاصه اندیکاتور Williams %R ابزاری قدرت‌مند است که می‌تواند به شما کمک کند تا سقف‌ها و کف‌های قیمتی را در هر بازاری به ویژه ارز دیجیتال مشخص کنید. این به آن معناست که شما نیاز به آن ندارید که صبر کنید تا بازار رشد کند و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. بلکه می‌توانید از همان ابتدای حرکت صعودی یا نزولی، وارد پوزیشن صحیح شوید.

هم‌چنین می‌توانید از دو استراتژی کاربردی که با استفاده از این اندیکاتور قابل اجراست کمک بگیرید. اما پیش از انجام معامله مطمئن شوید که این استراتژی‌ها برای چرخه‌های فعلی بازار و هم‌چنین شخصیت شما مناسب و قابل استفاده هستند.

مقالات مرتبط
آموزش استفاده از تحلیل تکنیکال به صورت گام به گام

معامله‌گران زیادی هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزند، نمودار ...

ادامه مطلب
TPS- زمان، قیمت و مقیاس‌بندی (کم کردن میانگین)

در این مقاله قصد داریم استراتژی معاملاتی TPS را بر ...

ادامه مطلب
پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشنی که در این مقاله آن را با ...

ادامه مطلب
بول مارکت یا بازار گاوی

این‌که بتوانید در هر بازاری معامله کنید مسئله‌ی مهمی است. ...

ادامه مطلب